Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Slices of Silence στην Γκαλερί ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΝΕΡΗ στην Ακρόπολη. Εγκαίνια Πέμπτη 05/12/13


Η Γκαλερί ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΝΕΡΗ, στην Ακρόπολη,  φιλοξενεί για πρώτη φορά έργα γνωστών Ελλήνων φωτογράφων. Στην έκθεση με τίτλο Slices of Silence έχουν επιλεγεί φωτογραφίες που αγγίζουν με απλότητα, ευαισθησία και αφαιρετική διάθεση την έννοια της σιωπής που αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό της φωτογραφικής έκφρασης.


Στην έκθεση με τίτλο “Slices of Silence” οι φωτογράφοι αναμετρώνται με την έννοια της σιωπής, και εστιάζουν στον τρόπο που μπορεί κάποιος να ορίσει τις διαστάσεις μέσα στις οποίες κάτι τόσο απροσδιόριστο και άυλο – και ταυτόχρονα τόσο υπαρκτό – μπορεί να λάβει μια απροσδόκητη και απρόβλεπτη μορφή. Μας καλούν να παρακολουθήσουμε στιγμές που η σιωπή περιβάλλεται από παράδοξες καταστάσεις της καθημερινότητας, να την ανακαλύψουμε τόσο μέσα από τους θορύβους που διαπερνούν κάθε γωνιά του κόσμου που ζούμε, όσο και μέσα από γαλήνια τοπία και χώρους ιερούς που εκπέμπουν ηρεμία και αταραξία. Να σταθούμε στη προσωπική σιωπή κάποιου, στην έντονη επιθυμία του να εκφράσει το ξαλάφρωμα της ψυχής του.

Να συναντηθούμε με τον φόβο ή και την ανάγκη – μεταφυσική ή ανθρώπινη – του φωτογράφου να αντιμετωπίσει ότι παραμένει άγνωστο σε μας και ανερμήνευτο. Να συλλαβίσουμε τη σιωπή των εικόνων του όχι ως μια βουβή διαδικασία πρόσληψης αλλά ως μια ανάγνωση αλληλουχίας στιγμών κατανόησης και βαθιάς επικοινωνίας.

Συμμετέχουν οι: Γιάγκος Αθανασόπουλος, Γιάννης Γιαννέλος, Τάκης Ζερδεβάς, Κατερίνα Καλούδη, Δημήτρης Κοιλαλούς, Γεωργία Κοτρέτσος, Δημήτρης Μυτάς, Κώστας Ορδόλης, Γιάννης Τζώρτζης.
Επιμέλεια Έκθεσης: Νίνα Κασσιανού
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 05 Δεκεμβρίου 2013 εως 11 Ιανουαρίου 2014

Γκαλερί ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΝΕΡΗ
Λεμπέση 5-7 Ακρόπολη
Τηλ επικοινωνίας : 210 8619488
Ωράριο Λειτουργίας : Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11:00- 20:00
                                    Τετάρτη & Σάββατο 10:00- 16:00
                                    Κυριακή 12:00 - 16:00 / Δευτέρα κλειστά
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου