Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012» με έργα της Arabella Plouviez στην Θεσσαλονίκη εως 22 Δεκεμβρίου

Η έκθεση φωτογραφίας «Αλτσχάιμερ: Μια ήσυχη ιστορία, 2012» με έργα της Arabella Plouviez εξετάζει τις έννοιες των αναμνήσεων, της μνήμης και της απώλειάς της.

Μέσα στη σύγχυση της νόσου του Αλτσχάιμερ, η καθημερινότητα απομακρύνεται και το άτομο πασχίζει να κατανοήσει τη σύγχυση των άλλων. Η παρούσα σειρά χρησιμοποιεί ένα οικιακό περιβάλλον και το μέσο της φωτογραφίας για να εξερευνήσει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το μυαλό χάνεται μέσα σε αυτή την ασθένεια.

Τα έργα αυτά δεν αφορούν τη διαδικασία της μνήμης με προφανή τρόπο. Μέσα από τη σχέση μεταξύ εικόνων που εξερευνούν τη ξεθωριασμένη δόξα ενός αγαπημένου σπιτικού και του κειμένου που με βάση την ασάφεια της μίας και μόνης λέξης παρέχει μία πληθώρα εμφανών εννοιών και ταυτόχρονα καμία σαφήνεια όσον αφορά το μήνυμα, το κάθε έργο προκαλεί τον θεατή να αντιληφθεί την απόσταση από το παρόν που η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να επιφέρει.

Η έκθεση παρουσιάζεται  σ' ένα κτίριο που κουβαλάει τις δικές του μνήμες στο πέρασμα του χρόνου, στο Μπενσουσάν Χαν. Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό κομμάτι της πόλης, που στη δεκαετία του 1920 λειτουργούσε ως πανδοχείο, ενώ στη συνέχεια στέγασε διαφόρων ειδών καταστήματα (μπαχαρικών, ψιλικών κ.ά.)

Διάρκεια έκθεσης : 25 Νοεμβρίου 2013 εως 22 Δεκεμβρίου 2013

Μπενσουσάν Χαν
Εδέσσης 6 - Άνω Λαδάδικα - Θεσσαλονίκη
Ώρες λειτουργίας: Πε-Κυ 11.00-19.00

Τηλ επικοινωνίας: 2313318212

Η έκθεση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της Photobiennale Θεσσαλονίκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου