Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ήμουν εκεί - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Common routes: Άνθρωποι - Κοινές Διαδρομές / Ένα Φωτογραφικό Οδοιπορικό στην Τουρκία από την FOKAL και τη GREEN PROJECT


                                                 Της Λίζης Πιστολά

Τις ημέρες αυτές μια ενδιαφέρουσα Έκθεση Φωτογραφίας παρουσιάζεται στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννη στην οδό Πειραιώς. Ένα οδοιπορικό πέντε φωτογράφων του Παναγιώτη Αρμένη, του Γιώργου Ασημακόπουλου, του Κώστα Δελχά, του Γιάννη Τζώρτζη και του Τόλη Χατζηγνατίου, οι οποίοι ταξίδεψαν τον Σεπτέμβριο του 2015, έντεκα ημέρες από την Κωνσταντινούπολη στη Καππαδοκία και από κει στη Σμύρνη. Οι φωτογραφίες τους παρουσιάζονται στην έκθεση μαζί με ένα βιντεάκι από όλη την πορεία και το ταξίδι τους.

Στα κάδρα τους βλέπουμε τα χωριά της Καππαδοκίας, τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, την παραλία της Σμύρνης αλλά και τους ανθρώπους που συνάντησαν στο οδοιπορικό αυτό. Ο θεατής περνά από την μια φωτογραφία στην άλλη, οι φωτογράφοι εναλλάσσουν τις εικόνες τους και τελικά καταφέρνουν να δείξουν αυτό που αναφέρουν και οι ίδιοι, τον άνθρωπο στο "φυσικό του περιβάλλον".
Η έκθεση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία της FOKAL και της Green Project καθώς οι φωτογραφίες είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη δράσεων ανακούφισης των προσφύγων.

Η παράταση που έχει δοθεί έως της 10  Μαΐου δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν την έχουν δει να την επισκεφτούν. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 18:00-22:00.


 


 
Common Routes (facebook page)
Διάρκεια Έκθεσης : 8 Απριλίου εως 24 Απριλίου 2016 (παράταση έως 5 Μαΐου)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας :210 3418550


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου