Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Μέλλου με τίτλο "The city is like poetry" στη Blank Wall Gallery. Εγκαίνια Σάββατο 28/11

Ο Δημήτρης Μέλλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη, όπου και έκανε διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία.
Μετά από σύντομη ενασχόληση με τη φωτογραφία τη δεκαετία του 90 ως μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου, σταμάτησε να φωτογραφίζει για αρκετά χρόνια. Άρχισε πάλι να φωτογραφίζει συστηματικά το 2008.
Δουλειά του έχει εκτεθεί στην Αθήνα, τα Γιάννενα, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, και άλλες πόλεις.
Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση στο διαγωνισμό φωτογραφικού βιβλίου Fotoweek DC Fotobook contest, πρώτη θέση στο Palm Springs Photo Festival, και ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό Blurb's Photography Book Now, όπως και στο Magnum Expression Award, το Fotovisura grant, το Renaissance Photo Prize, και άλλες διακρίσεις.
Είναι επίσης μέλος της διεθνούς ομάδας φωτογράφων δρόμου VIVO.

Ο ίδιος λέει για αυτή του τη δουλειά:

«Περπατώ τους δρόμους της Νέας Υόρκης και φωτογραφίζω αγνώστους. Η τυχαιότητα, οι αναπάντεχες συναντήσεις, η σύζευξη της φωτογραφικής μου ματιάς με το απρόβλεπτο και το συμπτωματικό: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της προσέγγισής μου. Αντιλαμβάνομαι τη φωτογραφία (ως αισθητική και ηθική πρακτική) ως απόρροια ενός θεμελιώδους σεβασμού προς την πραγματικότητα ως μια κατάφαση στον κόσμο όπως τον συναντούμε.
Αυτές οι φωτογραφίες είναι τα λείψανα μιας στιγμιαίας συγχώνευσης φωτογράφου και περιβάλλοντος, υποκειμένου και αντικειμένου. Βυθίζομαι στη ροή της ζωής της πόλης και αισθάνομαι τα όρια του εαυτού μου να γίνονται προς στιγμήν ρευστά, διαπερατά. Αφήνομαι στη ροή. Η πόλη μας ενώνει, η πόλη μας χωρίζει. Οι φωτογραφίες αυτές είναι ταυτόχρονα πορτραίτα κάποιων ανθρώπων και πορτραίτα μιας συγκεκριμένης στιγμής ζωής. Ίσως και να είναι η ταπεινή διαμαρτυρία μου ενάντια στη λήθη της πόλης.»
Επιμέλεια Έκθεσης : Μάρκος Δολόπικος

Εγκαίνια Έκθεσης : Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης : 28 Νοεμβρίου εως 4 Δεκεμβρίου 2015

Blank Wall Gallery
Υακίνθου 12, Κυψέλη
Αθήνα

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 18:30 - 21:00
Παρασκευή: 10:00 - 14:00
Σάββατο, Κυριακή: 19:00 - 21:30
Τρίτη: Κλειστά

Tηλ. Επικοινωνίας:  694.3868.124
www.blankwallgallery.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου