Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Εγκαίνια Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

Η Ελληνογερμανική Αγωγή γιορτάζει την επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι. Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα εγκαινιαστεί, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στην Παλλήνη, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη.
Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου, επιμελήθηκαν ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης και η ιστορικός και κριτικός τέχνης Αθηνά Σχινά. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σπάνιες φωτογραφίες που ανήκουν στο αρχείο του Γιώργου Χατζιδάκι, γιος του Μάνου Χατζιδάκι και τις οποίες παραχώρησε γι’ αυτό το σκοπό. Στις φωτογραφίες αυτές έχουν αιχμαλωτιστεί σημαντικές στιγμές του Μάνου Χατζιδάκι από ηχογραφήσεις ιστορικών μουσικών έργων του όπως ο «Μεγάλος Ερωτικός», «Τα Παράλογα», «Η Εποχή της Μελισσάνθης» και «Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς», παρτιτούρες του, κινηματογραφικές αφίσες, ζωγραφικά έργα των Γιάννη Μόραλη, Μίνου Αργυράκη και Αλέξη Κυριτσόπουλου για εξώφυλλα δίσκων του αλλά και ένα άγνωστο έργο του Γιάννη Τσαρούχη που προοριζόταν για το εξώφυλλο του έργου «Τα Λειτουργικά».

Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, ο Φώτης Απέργης θα παρουσιάσει σπάνια ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του συνθέτη, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά, σε έργα Χατζιδάκι, ο οποίος είχε γνωρίσει τον συνθέτη στα εφηβικά του χρόνια. Στη συναυλία θα συμμετέχει η Παιδική και Εφηβική Χορωδία της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, 17:30
Διάρκεια Έκθεσης : 2 Δεκεμβρίου εως  8 Δεκεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα εως Παρασκευή:10:00 π.μ.-8:00μ.μ.,
Σάββατο & Κυριακή:10:00 π.μ.-2:00 μ.μ. 

Ελληνογερμανική Αγωγή,
Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη
www.ea.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου