Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στο μπαράκι του Sam στην Αθήνα Εγκαίνια Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

Έκθεση Φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στο μπαράκι του Sam

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 και στις 9.30 το βράδυ θα εγκαινιάσω μια μικρή έκθεση με φωτογραφίες μου στο μπαράκι του Sam που βρίσκεται στην Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, λίγο πιο πέρα από τον Φωτογραφικό Κύκλο, ανάμεσα στη Δημοκρίτου και τη Βουκουρεστίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

 Το βασικό σώμα της έκθεσης θα το αποτελέσουν οι φωτογραφίες που εξέθεσα την άνοιξη στο «Μίνι Μάρκετ Αθηνά», της μαθήτριας και φίλης Αθηνάς Καρόκη, συμπληρωμένες με αρκετές καινούργιες. Είναι όλες έγχρωμες και τετράγωνες και συνιστούν μια προέκταση παλαιάς ασπρόμαυρης δουλειάς με τετράγωνο φορμά, την οποία είχα αποκαλέσει «Μνημειακή», μόνο που εδώ το χρώμα και η «αφελής» θεματολογία προσθέτουν στη μνημειακή φόρμα τη διάσταση μιας πιο απλοϊκής χαράς ζωής, μιας «joie de vivre», όπως μου αρέσει να αποκαλώ αυτή τη νέα κατεύθυνση.
 
Το γεγονός ότι επιλέγω το μπαράκι του Sam για την έκθεση οφείλεται στο ότι το ανακάλυψα προσφάτως, έγινα θαμώνας του και απολαμβάνω την εξαίρετη κουζίνα του, την ευχάριστη μουσική του και τους συμπαθέστατους τακτικούς πελάτες του, των οποίων η μέση ηλικία δεν απέχει έτη φωτός από τη δικιά μου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν η φωτογραφία δεν παίζει στο αποκλειστικό γήπεδο των γκαλερί, μπορεί θαυμάσια να υπάρξει μέσα στους χώρους που αποτελούν το πλαίσιο της καθημερινής μας ζωής, ειδικά μάλιστα αν τους επιλέγουμε και τους συμπαθούμε. Μετά το Μίνι Μάρκετ και το μπαράκι του Sam ένας άλλος φίλος με κατάστημα delicatessen εξέφρασε την επιθυμία να με φιλοξενήσει, πράγμα που με κάνει να ελπίζω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα ανταλλάσσω φωτογραφίες μου με καπνιστό σολομό και ταρτουφόλαδο.
 
Θα χαρώ να σας δω στα εγκαίνια να πιούμε κάτι μαζί και να κάνουμε παρέα με τον γλυκύτατο Ραφ, το golden retriever που μου θυμίζει τον πρόσφατα χαμένο Vito μας.
 
Πλάτων Ριβέλλης


Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 9:30μμ
Διάρκεια Έκθεσης : 4 Δεκεμβρίου 2014 εως 23 Φεβρουαρίου 2015

Sam
Τσακάλωφ 30 Κολωνάκι
Αθήνα
 www.rivellis.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου