Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

"New Documents" Δωρεάν Workshop στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era – Στην Εποχή της Ύφεσης. Αιτήσεις Συμμετοχής εως 08/12


Στο πλαίσιο της έκθεσης Depression Era – Στην Εποχή της Ύφεσης, ανακοινώνεται η έναρξη χειμερινού καλλιτεχνικού εργαστηρίου με θέμα την θεωρία και πρακτική της τεκμηριωτικής φωτογραφίας (documentary photography).

Από τις απαρχές της κοινωνικής φωτογραφίας στην Αμερική του 19ου αιώνα, ως το σύγχρονο ντοκιμαντέρ, η τεκμηριωτική φωτογραφία, ως μέθοδος καταγραφής της πραγματικότητας, μπορεί να συνιστά ένα ερευνητικό, αλλά και αισθητικό έργο, όπου συνυπάρχει η κοινωνιολογική και καλλιτεχνική ματιά. Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από διαλέξεις και την ανάπτυξη ομαδικού πρότζεκτ, θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους η εικόνα – ως ντοκουμέντο, αλλά και ως έργο τέχνης – μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σύνθετη δομή της πραγματικότητας και έτσι να μετατραπεί σε εργαλείο παραγωγής κοινωνικής γνώσης.

Προσκεκλημένοι ομιλητές, ο φιλόσοφος και ακτιβιστής Σάββας Μιχαήλ και ο κοινωνιολόγος και καθηγητής Οπτικών Πολιτισμικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Σκαρπέλος.

To καλλιτεχνικό εργαστήριο "New Documents" είναι δωρεάν και ανοιχτό για αίτηση συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) και στο πολιτιστικό κέντρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στην Αθήνα.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παύλος Φυσάκης - Πάσκουα Βοργιά
Διάρκεια Workshop : 12 Δεκεμβρίου 2014 εως 18 Ιανουαρίου 15
Σύνολο διδακτικών ωρών: 24
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 08/12/2014


Για περισσότερες πληροφορίες, και για τη διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής, παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://depressionera.gr/281115/workshops, ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση: depressioneragr@gmail.com ή depression.era.gr@gmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου