Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Φωτογραφικές Εκδηλώσεις στη Σαντορίνη / Έκθεση Φωτογραφίας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας / Εγκαίνια Τετάρτη 2/7

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ώρα 21:00, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας του Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας, με θέμα «Πύργος Σαντορίνης». Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στον Πύργο και διοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εστία Πύργου Καλλίστης» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2014 Έτος Πολιτισμού» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση προέκυψε μέσα από μια φωτογραφική εξόρμηση της Φωτογραφικής Ομάδας στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου. Οι μαθητές περιπλανηθήκαν μέσα στο γραφικό καστέλι, αλλά και στα περίχωρα του Πύργου και ο καθένας αφέθηκε στη φωτογραφική του έκφραση. Οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν και άλλες μέρες και ώρες το ίδιο θέμα κι έτσι συγκεντρώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα συμμετέχει η μουσική μπάντα μαθητών του σχολείου με έντεχνα και ροκ τραγούδια, ενώ η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines θα καλύψει γαστρονομικά την εκδήλωση. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται τα φωτογραφικά έργα της πολύ πετυχημένης περυσινής έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας με θέμα: «Γαστρονομία».

Η φωτογραφική ομάδα, που συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση της, αποτελείται από μαθητές που συμμετείχαν στο εγκεκριμένο, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κυκλάδων, περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου: «Φωτογραφί – Ζω στη Σαντορίνη» για το σχολικό έτος 2013 – 2014. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως: «Καλλιτεχνική Φωτογραφία – Τεχνική Φωτογραφίας – Επεξεργασία Εικόνας», ενώ παράλληλα ανέπτυξαν περιβαλλοντική συνείδηση σε θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Υπεύθυνος της ομάδας και του προγράμματος είναι ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Σκουλουδάκης Αθανάσιος του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων.

Διάρκεια Έκθεσης : Κάθε Πέμπτη για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο με ώρες λειτουργίας 08:30 – 13:30.
Από 1η Σεπτεμβρίου ως 23 Δεκεμβρίου 2014, Δευτέρα-Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 08:30 – 13:30.

Η είσοδος του σχολείου και του πάρκινκ βρίσκεται απέναντι από το οινοποιείο SantoWines (στο δρόμο που ανεβαίνει προς το οινοποιείο SantoWines).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου