Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Φωτογραφικές εκδηλώσεις στα Κύθηρα / Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “Από την Ολλανδία στα Κύθηρα” Ο Γεώργιος Κόκσμα και η δεκαετία 1960 Εγκαίνια Σάββατο 5/7

Η γκαλερί FOLLOW YOUR ART με στόχο , μεταξύ άλλων την ανάδειξη της πρόσφατης ιστορίας του νησιού παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο Koksma/Bingen.

Ο Γεώργιος Κόκσμα (J.M. Koksma, 1907-2004) πολιτικός μηχανικός έφτασε στα Κύθηρα το Μαΐο του 1960, ως επίσημος απεσταλμένος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, κατόπιν αίτησης του Σεβασμιότατου Επισκόπου Μελέτιου, όπου ηγήθηκε ομάδας επαγγελματιών και εθελοντών, σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας σημαντικότατα κοινωνικά έργα που θα βοηθούσαν στην πρόοδο του νησιού. Ο Κόκσμα έμελλε να μείνει στο Κύθηρα για όλο το υπόλοιπο της ζωής του, παρόλο που η αποστολή του στο νησί τελείωσε το 1971.

Αρχικός στόχος των φωτογραφιών του Κόκμα και των συνεργατών του ήταν η καταγραφή των εργασιών την περίοδο εκείνη (1960-1971).
Στη γκαλερί Follow Your Art παρουσιάζονται φωτογραφίες που απεικονίζουν τοπία, ανθρώπους, αγροτικές εργασίες, που πέρα από την ιστορική τους αξία παρουσιάζουν και έντονο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.
Παράλληλα, και για όλο το μήνα Ιούλιο, στον Κυθηραΐκό Σύνδεσμο παρουσιάζονται επιστολές, σχέδια, σελίδες προσωπικών λευκωμάτων, φωτογραφίες και έγγραφα από τη δράση του Κόκμα και των συνεργατών του στα Κύθηρα.

 Η παραχώρηση του αρχείου έγινε από κ. Jean Bingen, συνεργάτη του Γεωργίου Κόκσμα, και η έκθεση επιχορηγήθηκε από το Nicholas Antony Aroney Trust της Αυστραλίας. Την επιμέλεια την έκανε ο Γιάννης Σταθάτος.

Εγκαίνια Έκθεσης : Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, 22:30
Διάρκεια Έκθεσης : 5 Ιουλίου εως 10 Ιουλίου 2014

Follow your art Gallery
Καψάλι- Κύθηρα

 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου