Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

"Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου " Δωρεάν Σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη στα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς/ Μουσειο Μαρμαροτεχνίας Τήνου / 26& 27 Ιουλίου


Ένα συγκεκριμένο, αλλά και αρκετά γενικό θέμα (διαφορετικό ανά σεμινάριο και μουσείο) θα αποτελεί κάθε φορά την αφορμή για να παρουσιαστεί το έργο μεγάλων φωτογράφων και σημαντικών σκηνοθετών. Θα αναλυθεί ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης από τον κάθε καλλιτέχνη και θα επισημανθούν οι ιδιαιτερότητες αυτών των δύο δημοφιλών μορφών τέχνης.

 Στη διάρκεια τού σεμιναρίου θα προβληθεί μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών αποσπασμάτων με στόχο την ανάλυση και την υποστήριξη των απόψεων και των επιχειρημάτων. Στόχος των σεμιναρίου είναι η εξοικείωση τού κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της κινούμενης και της ακίνητης εικόνας, η διάδοση και η κυριαρχία των οποίων χαρακτηρίζει πολιτισμικά τη σύγχρονη εποχή. Το κάθε θέμα δεν θα είναι παρά μια αφετηρία και μια αφορμή για την ανάπτυξη καλλιτεχνικών σκέψεων και την επισήμανση καλλιτεχνικών διαφορών.

Στις 26 & 27 Ιουλίου 2014  σειρά έχει το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο και θέμα του σεμιναρίου είναι "Ο Έρωτας"

Οι διαλέξεις θα καλύπτουν ένα δωδεκάωρο για κάθε σαββατοκύριακο. Το ωράριο θα είναι για το Σάββατο 14.00-20.00 και για την Κυριακή 10.00-13.00 και 14.00-17.00 κατά τις παραπάνω ημερομηνίες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Στο τέλος τού σεμιναρίου θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30 θα προβάλλεται μία ταινία σημαντικού σκηνοθέτη σχετική με το γενικότερο θέμα τού σεμιναρίου, την οποία θα παρουσιάζει και θα προλογίζει ο Πλάτων Ριβέλλης
Η ταινία που θα προβληθεί στο σεμινάριο της Τήνου είναι η "Σύντομη συνάντηση" (1945 – 86’)  του David Lean, 1927

Όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια "Διάλογοι φωτογραφίας και κινηματογράφου" θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στον κ. Κωστή Καλαποθάκη (Kalapothakisk@piraeusbank.gr )στο οποίο, εκτός από το σεμινάριο (ή τα σεμινάρια) προτίμησής τους, θα δηλώνουν απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους. Εν συνεχεία θα λάβουν με e-mail  επιβεβαίωση για  τη συμμετοχή τους.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον το προτιμούν, να τα δηλώνουν και τηλεφωνικά στο 210-3256928 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες: 10π.μ-2μ.μ).

Ο αριθμός των θέσεων για κάθε σεμινάριο είναι ανάλογος με τη χωρητικότητα που έχουν οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των μουσείων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούνται θερμά  όσοι δεν θα μπορέσουν, τελικώς, να παραβρεθούν στο σεμινάριο (ή σεμινάρια) προτίμησής τους, να ενημερώσουν τον κ. Καλαποθάκη στο παραπάνω e-mail ή τηλέφωνο, προκειμένου η θέση τους να δοθεί αλλού.

Μουσείο Μαρματοτεχνίας Τήνου
26& 27 Ιουλίου 2014

Πύργος, Πάνορμος Τήνου
Τηλέφωνο: 22830 31290
Για δηλώσεις συμμετοχής email επικοινωνίας : Kalapothakisk@piraeusbank.gr
www.rivellis.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου