Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας "Φωτογραφικά Ζεύγη" ο Φωτογραφικός Κύκλος παρουσιάζει τη Νίκη Γουζούαση και την Τάνια Παπαδάτου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση 17/01.

Φωτογραφία Νίκη Γουζούαση
Ο Φωτογραφικός Κύκλος συνεχίζει τη συνεργασία του με την ελληνοαμερικανική ένωση με τη σειρά εκθέσεων φωτογραφίας Φωτογραφικά Ζεύγη και παρουσιάζει τη φωτογραφική δουλειά της  Νίκης Γουζούαση  και της Τάνιας Παπαδάτου από 17 Ιανουαρίου εως 5 Φεβρουαρίου 2014.

Στα «Φωτογραφικά Ζεύγη» παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται με κάποιο τρόπο. Μπορεί να είναι συγγενείς ή αχώριστοι φίλοι. Μπορεί το θέμα της φωτογραφίας τους να είναι κοινό, ή και η καλλιτεχνική τους προσέγγιση να είναι όμοια. Μπορεί όμως να συνδέονται και μέσα από την ουσιαστική διαφορά μιας φαινομενικά όμοιας δουλειάς.

Η τέταρτη έκθεση της σειράς παρουσιάζει φωτογραφίες ης  Νίκης Γουζούαση και της Τάνιας Παπαδάτου. Οι δύο φωτογράφοι συνδέονται με προσωπική φιλία, πέρα από τη συμμετοχή τους ως μελών στο σωματείο και όχι απλώς εκθέτουν μαζί, αλλά και συχνά ταξιδεύουν και φωτογραφίζουν παρέα. Η παράθεση (και αντιπαράθεση) της δουλειάς τους, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Νίκη Γουζούαση πλάθει, σχεδόν κυριολεκτικά, έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι, τα σπίτια, οι σκιές, τα αντικείμενα συνθέτουν ένα κυβιστικό αυθύπαρκτο έργο, ενώ η Τάνια Παπαδάτου χρησιμοποιεί τη φωτογραφική φόρμα για να εντοπίσει και να εστιάσει το ενδιαφέρον της πάνω στους ανθρώπους που εντάσσει στις εικόνες της. Έτσι η καθεμιά τους δίνει μια πολύ προσωπική εκδοχή του ίδιου κόσμου που αντικρίζει και μεταμορφώνει ο φακός τους.
Την σειρά επιμελείται ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης.
 

Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, 19 : 30
Διάρκεια έκθεσης : 17 Ιανουαρίου εως 5 Φεβρουαρίου 2014
Γκαλερι Κέννεντυ
Ελλληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22 Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας : 210 3680052

www.photocircle.gr

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00 & Σάββατο: 10:30-14:3,./ Κυριακή κλειστά
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου