Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το Σεμινάριο PERSONAL VISION / LONG-TERM PROJECT με τον Παύλο Φυσάκη θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Focus.

PERSONAL VISION / LONG-TERM PROJECT

Σεμινάριο διάρκειας 4 μηνών. 16 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών. Κάθε Κυριακή, 6 μμ. στη Σχολή Focus.

Ποιός είσαι; Ποιά είναι η αλήθεια σου; Τα ερωτήματά σου; Οι εμμονές σου;

Για να βρει γόνιμη δίοδο η φωτογραφική μας ταυτότητα, πρέπει να αναρωτηθούμε τα ‘γιατί’ της δημιουργικής πράξης, να αναλογιστούμε το ειδικό βάρος του μέσου της φωτογραφίας. Σε αυτό το σεμινάριο, ο δημιουργός καλείται να αξιοποιήσει σε βάθος την κριτική ανάλυση του έργου του από τους θεατές, αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό. Να γνωρίσει και να αναλύσει ουσιαστικά και το έργο άλλων.
 Ζητούμενο είναι οι φωτογράφοι να απευλευθερώσουν τη ‘φωνή’ τους, να ανακαλύψουν τον δικό τους ρυθμό, να αρθρώσουν τον δικό τους οπτικό κώδικα. Τελικά, να μπορέσουν - μέσα από τις φωτογραφικές αφηγήσεις τους (storytelling) - να εμπιστευτούν τη μοναδικότητά τους, να την αναδείξουν, να μοιραστούν το προσωπικό τους όραμα με το κοινό.
 Τα φωτογραφικά θέματα επιλέγουν οι ίδιοι οι μαθητές. Στις συναντήσεις γίνεται παρουσίαση των φωτογραφιών της κάθε εβδομάδας, κριτική ανάλυση και συζήτηση με όλη την ομάδα πάνω στο editing και τη συνέχεια των εργασιών. ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤ. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η έρευνα, τα κείμενα, και γενικότερα η θεωρητική υποστήριξη των εργασιών.
 Στο τέλος του σεμιναρίου όλες οι δουλειές θα παρουσιαστούν μέσω μιας ομαδικής έκθεσης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και ατομικά τις εργασίες τους μέσω ψηφιακής έκδοσης προσωπικού φωτογραφικού λευκώματος.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 6 μμ. στην σχολή Focus, Λεωφόρος Παπάγου 112, Ζωγράφου, 157 72, Αθήνα

Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές φωτογραφίας.

Έναρξη μαθημάτων στις 19 Ιανουαρίου 2014.
 Κόστος: 500 ευρώ
 Πληροφορίες, εγγραφές: 210 7750 675

E-mail: focus@otenet.gr, pfysakis@gmail.com

Σύντομο Βιογραφικό

O Παύλος Φυσάκης φωτογραφίζει για θέατρα και περιοδικά, όπως το “Κ” της Καθημερινής και το “ΈΨΙΛΟΝ” της Ελευθεροτυπίας. Εχει εργαστεί ως Photo editor του περιοδικού "ΕΨΙΛΟΝ". Διδάσκει φωτογραφία στη μονάδα απεξάρτησης 18Ανω του Ψ.Ν.Α. και στη σχολή Focus.
 Έχει παρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Biennale Nice 1997, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πολιτιστική Ολυμπιάδα, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, 2η Biennale Θεσσαλονίκης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Gallery Α.Αντωνοπούλου, Festival Circulations Fetart Paris, Μουσείο Μπενάκη, Apollonia Art-Exchange Strasbourg ).
 Iδρυτικό μέλος τις κολεκτίβας KOLEKTIV8.
 Έχει εκδόσει το βιβλίο “Land Ends” με φωτογραφίες απο τα άκρα της Ευρώπης. Το βιβλίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό φωτογραφικό βιβλίο για το 2010.

Συνέντευξη του Παύλου Φυσάκη / Η σημασία του θέματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου