Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτό κάλεσμα του ΣυνΑθηνά προς φωτογράφους ηλικίας έως και 35 ετών με σκοπό τη στελέχωση της ομάδας φωτογράφων του προγράμματος "Νύχτα – Μέρα"

Ανοιχτό κάλεσμα του ΣυνΑθηνά προς φωτογράφους ηλικίας έως και 35 ετών με σκοπό τη στελέχωση της ομάδας φωτογράφων του προγράμματος «Νύχτα – Μέρα».

Το δίκτυο του Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών «ΣυνΑθηνά» μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του προγράμματος «Νύχτα – Μέρα», ανακοινώνει την επέκταση του και σε άλλα κτίρια της οδού Αθηνάς. Το πρόγραμμα είχε ως σημείο εκκίνησης τη μόνιμη ανάρτηση φωτογραφιών στα ρολά των καταστημάτων της πρόσοψης της Δημοτικής Αγοράς. Οι εκτυπώσεις απεικονίζουν το εσωτερικό και τα προϊόντα των οχτώ καταστημάτων σε μία τυπική καθημερινή ημέρα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται εκατέρωθεν της αγοράς και δίνει χρώμα και φως και σε άλλα καταστήματα. Οι νυχτερινοί περιπατητές της οδού Αθηνάς, θα είναι ακούσιοι θεατές μιας μόνιμης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας, η οποία κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την περιπλάνηση στον αθηναϊκό εμπορικό δρόμο.
Για τον σκοπό αυτό το δίκτυο του Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών «ΣυνΑθηνά», απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φωτογράφους με αντικείμενο την αποτύπωση της οδού Αθηνάς και των εμπορικών δρόμων που την περιβάλλουν.
Οι φωτογραφίες θα εκτυπωθούν στις αντίστοιχες διαστάσεις και θα επικολληθούν στα ρολά των καταστημάτων. Οι εκτυπώσεις είναι εμποτισμένες με ειδική αντι-γκράφιτι μεμβράνη για αποφυγή επεμβάσεων με χρώματα και για εύκολο καθαρισμό.

Το σύνολο των φωτογραφιών που θα αναρτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Νύχτα – Μέρα» φάση β’, θα καλύψουν 250 τετραγωνικά μέτρα. Θα επιλεγούν δέκα (10) φωτογράφοι ηλικίας έως και 35 ετών.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος “Μέρα-Νύχτα” έχει ο Καμίλο Νόλλα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο “Νύχτα – Μέρα

Κάθε υποψήφιος παρακαλείται να στείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση synathina@cityofathens.gr:
1. 10 φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο θέμα (project) που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Υποβολή φωτογραφιών ακολούθως: Αρχείο .jpg σε διαστάσεις 15X20 cm, ανάλυση 72 dpi (max). Ονομασία αρχείων: Θέμα-ονοματεπώνυμο συμμετέχοντος-αριθμός φωτογραφίας, π.χ.: mera nixta-giorgos papadopoulos-01.jpg
2. Κείμενο περιγραφής (100 λέξεων) του συγκεκριμένου θέματος.
3. Βιογραφικό σημείωμα
4. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες υποβληθούν έως Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (00:00) σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση synathina@cityofathens.gr με θέμα μηνύματος: mera nixta contest.
5. Κάθε υποψήφιος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 35ο έτος.
6. Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Μετά την υποβολή των συμμετοχών

1. Τη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι συμμετέχοντες φωτογράφοι στην ιστοσελίδα του ΣυνΑθηνά (www.synathina.gr). Θα αποσταλεί επίσης επιβεβαιωτικό e-mail.
2. Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στις 14:00 . Η ακριβής τοποθεσία θα σας ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
3. Φωτογράφηση κατά τις μέρες: Κυριακή 15 έως και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013.
4. Παράδοση τελικού φωτογραφικού υλικού την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 .
5. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα “Νύχτα -Μέρα” διατηρούν όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του έργου τους, πλην όμως εκχωρούν στον Διοργανωτή το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και να τις παρουσιάσει σε φυσική μορφή σε έκθεση φωτογραφίας (με εμφανή αναφορά στον δημιουργό), και στις βιτρίνες που θα επιλέξει χωρίς να εγείρουν αξίωση χρηματικής ή άλλου είδους αποζημίωσης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα λογίζεται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτών των όρων. Ο Διοργανωτής δικαιούται αν κρίνει σκόπιμο να ζητήσει από τους νικητές την υπογραφή σχετικής δήλωσης συναίνεσης.
6. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τριμελή κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από τους: Αμαλία Ζέπου (Υπευθυνέ Δικτύωσης Δήμου Αθηναίων με Ομάδες Πολιτών), Παύλο Φυσάκη και Καμίλο Νόλλα (φωτογράφους).
7. Ο κάθε συμμετέχων θα παραλάβει “τιμής ένεκεν” ένα φωτογραφικό λεύκωμα προσφορά του Photobookstore (http://photobookstore.gr/).
8. Ο Διοργανωτής, επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος ματαίωσης του προγράμματος σε περίπτωση μικρής ή χαμηλής ποιότητας συμμετοχών.

www.synathina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου