Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

GREEK STREET 8 Έλληνες φωτογράφοι μας καλούν να δούμε το δρόμο με άλλο ματι ΤΗΕ ΒΟΧ 31/10-17/11Τα τελευταία χρόνια η φωτογραφία δρόμου στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση στην παγκόσμια φωτογραφική κοινότητα. Το THE BOX φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Greek Street και παρουσιάζει οκτώ σύγχρονους εκπροσώπους της φωτογραφίας δρόμου: τους Άγγελο Μίχα, Σπύρο Στάβερη, Λουκά Βασιλικό, Δημήτρη Μέλλο, Ζήση Καρδιανό, Πέτρο Κοτζαμπάση, Ανδρέα Παραδεισόπουλο και Μπάμπη Κουγεμήτρο.

Είναι όλοι τους “μανιακοί” φωτογράφοι που καθημερινά κυκλοφορούν στο δρόμο με τη μηχανή έτοιμοι για να πιάσουν μια φευγαλέα εικόνα. Δεν χρησιμοποιούν μοντέλα, εξωτικά τοπία ή εντυπωσιακά εφέ. Τα μόνα τους όπλα είναι ένα καλοακονισμένο μάτι, γρήγορα αντανακλαστικά και λίγη τύχη. Οι εικόνες τους όμως κατορθώνουν να μετατρέψουν τη χαοτική και αδιάφορη καθημερινότητα σε κάτι που σφύζει από ζωή, πάλλεται και συμπυκνώνει έννοιες και εντυπώσεις σε μια σχεδόν “εξω-πραγματική” πραγματικότητα. Η επιλογή των συγκεκριμένων φωτογράφων επισημαίνει το διαφορετικό μέσο με το οποίο o καθένας προσεγγίζει τη φωτογραφία - φιλμ, ψηφιακή, ασπρόμαυρη, έγχρωμη- αλλά και τα ετερόκλητα μέρη -Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ζάκυνθος, Κομοτηνή- στα οποία ζουν και εργάζονται. Ωστόσο, μέσα από τη διαφορετικότητα προβάλλει ένας
πολύ ξεκάθαρος κοινός παρανομαστής που τους συνδέει. Η προσωπική και απόλυτα ειλικρινής ματιά του καθένα από αυτούς, που δεν αναλώνεται σε εύκολα και απλοϊκά οπτικά παιχνίδια επιβεβαιώνοντας ότι η φωτογραφία δρόμου μπορεί να είναι επίκαιρη και τολμηρή, όταν υπηρετείται από αφοσιωμένους δημιουργούς.

Διάρκεια  Εκθεσης : 31 Οκτωβρίου 2013 με 17 Νοεμβρίου 2013
Eγκαίνια Έκθεσης :  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 20.00
Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα εως Σάββατο 12.00 - 15.00 και 17.00 - 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Η επιμέλεια είναι του Α. Μίχα.
Στα πλαίσια της έκθεσης θα γίνει workshop φωτογραφίας δρόμου από τον Α. Παραδεισόπουλο στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 8ωρών και θα πραγματοποιηθεί τα δύο Σάββατα 2 και 9 Νοεμβρίου από τις 15.00 έως τις 19.00.

THE BOX
Δορυλαίου 12
Πλατεία Μαβίλη
info@thebox-athens.org
Υπευθυνη επικοινωνίας Βίβιαν Καραβία 6948044140
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου