Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινιάζεται το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2013 / Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2013

Φωτογραφία Πέτρος Κουμπλής
Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, κορυφώνεται με την έναρξη του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος, το οποίο θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στην «Τεχνόπολις» του ∆ήμου Αθηναίων έως και τις 20 Νοεμβρίου και παράλληλα στη Δημοτική Πινακοθήκη (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

 Εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Αθήνας, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Σημαντική ενότητα του Φεστιβάλ, τα φετινά Portfolio Reviews το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και το ολοήμερο πρόγραμμα διαλέξεων Photo Voices την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη
 Το πρόγραμμα της διοργάνωσης πλαισιώνεται από το παράλληλο πρόγραμμα εκθέσεων που φιλοξενούνται σε δέκα εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς.

 Ο βασικός κορμός του εκθεσιακού προγράμματος, με προσανατολισμό στη διεθνή φωτογραφία, ενισχύει τον αισθητικό και κοινωνικό διάλογο, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται για την ιδιαιτερότητα και τη ζωτικότητά τους.

 Το Athens Photo Festival, με αίσθημα συνέχειας επιδιώκει να αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων και πρακτικών από το χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού, διευρύνοντας τα όριά του με νέες ιδέες και προτάσεις.
Παράλληλα, στοχεύει να λειτουργεί ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές.


Athens Photo Festival
Διάρκεια έκθεσης: 1 Νοεμβρίου εως 20 Νοεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας : 12:00- 22:00
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι,
Tηλ. επικ. : 210 3475518, 210 3453548,
 press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com 


*τα εγκαίνια της έκθεσης "Τα όρια της πόλης" θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2/11 στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου