Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στην Image Gallery με τίτλο "Adaptations" 16/05-26/05/13

Πόσο στενά καθορίζει την τέχνη το μέσο; Μετά από ενάμιση αιώνα, η τέχνη και η τεχνική της φωτογραφίας ζουν την πρώτη τους αποφοίτηση. Η τυπωμένη εικόνα, αφενός δεν είναι πια το μοναδικό τελικό προϊόν της φωτογραφικής διαδικασίας και αφετέρου δεν είναι υπόθεση του ενός. Αποτελεί το αποκορύφωμα της συχνά αδιόρατης συνεργασίας μιας παγκόσμιας κοινότητας (φωτογράφων, μηχανικών, προγραμματιστών) που έχει καθορίσει το σημερινό state-of-the-art της ψηφιακής αποτύπωσης. Έξι φωτογράφοι αξιοποιούν αυτή τη συλλογική νοημοσύνη και συνασπίζονται για να παρουσιάσουν το έργο τους ανεξάρτητα από την παραδοσιακή καλλιτεχνική ανεξαρτησία. Έρχονται αντιμέτωποι με τις νέες παραμέτρους της σχέσης του δημιουργού με τα μέσα που διαθέτει, και εξερευνούν το ερώτημα: Δεσμεύει ή απελευθερώνει σήμερα η τεχνολογία τον καλλιτέχνη;

Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, η φωτογραφία —ως έργο τέχνης— έχει αποκτήσει πολλά πρόσωπα. Οι μοντέρνες τεχνικές δυνατότητες, από τη λήψη έως και το τύπωμα, έχουν ανοίξει νέους δρόμους σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Μοναδικό αμετάβλητο σημείο αναφοράς: Το τύπωμα. Είναι το τελικό προϊόν, η οριστική ιδέα και άποψη του καλλιτέχνη για την εικόνα του. Στην εποχή των social media και των αμέτρητων μέσων διάδοσης των εικόνων, η αξία της «απλής» λήψης και της χειροπιαστής φωτογραφίας είναι μεγάλη.

Η Image Gallery η Permajet (χαρτιά εκτύπωσης fine art) και το Pixel on Paper παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Adaptations» από 16 έως 26 Μαΐου. Εκθέτουν οι: Νίκος Βασιλάκης, Μόνικα Κρητικού, Φάνης Λογοθέτης, Στυλιανός Παπαρδέλας, Χρήστος Τόλης, Κωνσταντίνος Χαρβάτης.

Διάρκεια Έκθεσης : 16 έως 26 Μαΐου 2013

Image Gallery
Αμαλίας 36 Σύνταγμα
Τηλ επικοινωνίας : 2103230534


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου