Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Δεσποινούδη με θέμα Μουσική & Μουσικοί στον Πολυχώρο Εικόνας "Κούνιο" εως 8 Μαιου

Η μουσική κατά γενική ομολογία εξημερώνει τα ήθη και περνά χωρίς καμιά δυσκολία τα κάθε είδους σύνορα χωρών, ηλικιών, ανθρώπινων ενοτήτων και βιοτικών επιπέδων.
Εκτελείται από διάφορες κάστες ανθρώπων και προκαλεί χαρά, ευτυχία, λύπη, ευθυμία και κάθε λογής συναισθήματα σε κάθε τόπο, χώρο - εξωτερικό ή εσωτερικό.
Ο Δημήτρης Δεσποινούδης, θέλοντας να δώσει ένα ψήγμα αυτής της ενέργειας – όπως την είδε και την βίωσε – τύπωσε κάποια στιγμιότυπα που συνάντησε στην καθημερινή περιπλάνησή του, αλλά και σε ταξίδια του. Μουσικά σύνολα ή μοναχικές υπάρξεις, που εκφράζονται με μουσική για διάφορους λόγους, όπως έκφραση, δημιουργικότητα, βιοπορισμό, ψυχαγωγία….
Η στενή σχέση που ανέκαθεν διατηρούσε ο άνθρωπος με τη μουσική επιβεβαιώθηκε και εξυμνήθηκε από σοφούς και καλλιτέχνες, αλλά και από τον ίδιο το λαό. Η αισθητική της απόλαυση συμβαδίζει πάντα – όπως συμβαίνει και με όλες τις τέχνες – με τη διάθεση του ακροατή ή του θεατή…
Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης : 5 Απριλίου – 8 Μαΐου
Πολυχώρος Εικόνας «Κούνιο»
Κομνηνών 24, Λουλουδάδικα Θεσσαλονίκη
Τηλ επικοινωνίας : 2310 271003
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτ. – Τετ. 9:00 – 18:00
Τρ. – Πεμ. 9:00 – 21:00
Παρ. 9:00 – 16:30
Σαβ. 9:00 – 11:00
Κυρ. κλειστά
ΒΙΟ:
Ο Δημήτρης Δεσποινούδης γεννήθηκε το 1956 στη Νιγρίτα. Είναι πτυχιούχος Υπομηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά από το 1970 κ επαγγελματικά από το 1982. Είναι μέλος της ΛΕΦΚΙΘ από το 1982 και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει και ατομικές. Συνεργάστηκε με διάφορους φορείς (ΚΕ.Δ.Α.Κ., εφημ. ΝΕΑ, κ.α.) για εκδόσεις και λευκώματα με κυρίαρχο θέμα το Άγιον Όρος. Τώρα είναι φίλος του Φ.Κ Θεσσαλονίκης και άλλων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου