Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"Χίος 1912 - 2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;"- μια πρώτη προσέγγιση- Έκθεση Φωτογραφίας στο Ϊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εως 29 Απριλίου


Με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;" που διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο, από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχουν και άλλα παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικά παιχνίδια και κινηματογραφικές προβολές με αφετηρία πάντα την όμορφη Χίο.
Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 18 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.
Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Κίτσα Αγγελάκου, Βασιλική Αντωνοπούλου, Γιώργος Βαβυλουσάκης, Κωνσταντίνος Βαβυλουσάκης, Στράτος Βογιατζής, Γιώργος Ζυμαράκης, Δημήτρης Κοιλαλούς, Mικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Γιώργος Μουτσάτσος, Μάρια Μπαχά, Νίκος Μπουμπάρης, Νίκος Παπαδημητρίου, Κική Περιβολάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Κωνσταντίνα Φόρου, Νικόλας Χατζής, Έβης Χρήστου, Σάντρα Χρήστου, Φωτογραφική Λέσχη Χίου
Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου δίνουν την αφορμή για ένα σχόλιο πάνω στην έννοια της ελευθερίας, που αποτελεί και έναν επίκαιρο προβληματισμό παγκόσμια. Ποιές είναι οι  εκφάνσεις της ελευθερίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και την ελευθερία όπως λειτούργησε πολύμορφα στο ίδιο το νησί. Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης κι άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας την αφετηρία για έναν ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.  
Aναφέρει η θεωρητικός τέχνης Αθηνά Εξάρχου στον κατάλογο της έκθεσης: “Η απάντηση στο τι σημαίνει ελευθερία είναι τόσο πολυδιάστατη όσο, για παράδειγμα, η απεικόνισή της στην παρούσα έκθεση. Η ελευθερία ως νοσταλγία, αναπόληση, ενδοσκόπηση ή αντικείμενο ειρωνείας παίρνει μορφές που άπτονται του προσωπικού και του κοινωνικού, του τοπικού και του ευρύτερου, του φαντασιακού και του πραγματιστικού, η ίδια ως προϊόν μιας άλλης ελευθερίας, της εικαστικής. Και αν μια έκθεση για την ελευθερία με αφορμή έναν τόπο ξεφεύγει από το χαρακτήρα της επετειακής ανάμνησης, αυτό οφείλεται στο ότι το σημείο στίξης που ακολουθεί τον τίτλο της είναι το ερωτηματικό.”
Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων Χιωτών καλλιτεχνών, όπως επίσης, κι άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας αφετηρία για ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.
Ενώ, μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί στη Χίο, το Νοέμβριο 2012, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν και σχολεία.
Διάρκεια έκθεσης : 5 Απριλίου έως 29 Απριλίου 2012
Ώρα: 18:00 - 22:00
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
 Τηλ.επικοινωνίας: 210 3418579(πρωινές ώρες)

Η έκθεση δεν είναι επισκέψιμη από την Μ. Πέμπτη 12 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 16 Απριλίου 2012
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δείτε εδώ τις παράλληλες εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου