Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Έκθεση Φωτογραφίας του Ανδρέα Θεολογίτη με τίτλο “Haunted Souls” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στη Κηφισιά. Εγκαίνια Τετάρτη 03/04

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή έχει την τιμή να σας προσκαλέσει τη Τετάρτη 3 Απριλίου στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας “Haunted Souls” του Ανδρέα Θεολογίτη, σε επιμέλεια Νίνας Κασσιανού.

Το έργο του Ανδρέα Θεολογίτη “Haunted Souls” επικεντρώνεται στη φωτογραφική σπουδή του ανθρώπινου σώματος. Τα κίνητρα του είναι σύνθετα αλλά η διαδικασία που ακολουθεί περιστρέφεται – εμμονικά – γύρω από έναν κεντρικό άξονα: να εξερευνήσει, να αποκαλύψει τις ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου γυμνού κορμιού όχι μόνο αισθητικά αλλά συγχρόνως αναζητώντας τις  ιδεολογικές προεκτάσεις που ανακύπτουν μέσα από τη μελέτη του.
Υπάρξεις ανώνυμες, απομονωμένες στο χώρο, εκφράζονται χωρίς περιορισμό στον φωτογράφο καθώς προβάλουν αμυδρά, θολά μέσα από το φίλτρο μιας μεμβράνης ακυρώνοντας την ταυτότητα τους. Σαν μια παλίρροια και άμπωτη ο πλαστικός χώρος που κατασκευάζει ο Ανδρέας φέρνει στην επιφάνεια κορμιά αισθησιακά, βυθισμένα σε άγνωστα νερά, στρεβλωμένα, ασαφή και αινιγματικά όπως αναδύονται μέσα από ένα απύθμενο ομιχλώδες σκοτάδι.
Οι υπάρξεις του κινούνται στη σκιά, εκφράζουν απροκάλυπτα τα συναισθήματα τους, αυτοσαρκάζονται, ουρλιάζουν τον πόνο τους, αναζητούν μια νέα σωματική σχέση με ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες. Ο Ανδρέας μοιάζει να συλλαμβάνει το ομιχλώδες τοπίο της ανθρώπινης φύσης, ξεγυμνωμένο, χωρίς σαφές αποτύπωμα, βουτηγμένο μέσα στην παράλογη δίνη μιας βαθιάς κοινωνικής κρίσης.
Η  διάθλαση  των γραμμών και  η αλλοίωση της όποιας γεωμετρίας  δημιουργείται από την περιγραφή των  γυμνών σωμάτων και αναδεικνύει μια αυστηρά προσωπική φόρμα που  οδηγεί τη φωτογραφική αναζήτηση του Ανδρέα πολύ μακρύτερα από τα αναπαριστώμενες υπάρξεις.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 3 Απριλίου έως 17 Απριλίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 19:00
                   Σάββατο 11:00 – 15:00
                   Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18 & Γρηγορίου Αυξεντίου 1, 14562 Κηφισιά
Τηλ.: +30 2108019975
site: www.iett.gr
email: info@iett.gr

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ανδρέας Θεολογίτης είναι αρχιτέκτων — πολεοδόμος.
Σπούδασε τη δεκαετία του '80 στο Βέλγιο. Τα πρώτα χρόνια εργάσθηκε στις Βρυξέλλες και επέστρεψε στις αρχές του ’90 στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά έργα.
Με την φωτογραφία ασχολείται από την εποχή του «σκοτεινού θαλάμου».
Μετά από πάνω από 35 χρόνια εμπλοκής με το μέσο οδηγεί σήμερα τη φωτογραφία του σε καινούργια, άγνωστα και περιπετειώδη μονοπάτια χτίζοντας μια προκλητική σχέση μαζί της. Το τελευταίο διάστημα βυθίζεται στην φωτογραφία γυμνού αναζητώντας πέρα από την αισθητική μια ιδεολογική προσέγγιση.
Φωτογραφικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Πειραιά, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και αλλού στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί σε καταξιωμένους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
Τηλ.Επικοινωνίας: +30 6947185812
email: photography.atheo@gmail.com
site: http://photography.atheo.eu
https://www.facebook.com/atheophotography
Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου