Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ανοιχτό κάλεσμα σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2019. Δηλώσεις συμμετοχής εως 31 Μαρτίου

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2019.

Το Φεστιβάλ διασταυρώνει ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών έργων, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο. ενισχύει τον πειραματισμό με διάφορα οπτικά μέσα,
Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 από την Πέμπτη 6 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019.

Προθεσμία Υποβολής

Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2019. Παράταση εως 10 Απριλίου 2019
Οδηγίες για την υποβολή πρότασης
Προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις Οδηγίες και τους Όρους Συμμετοχής.
Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα αίτησης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 20 φωτογραφιών, σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός πρότζεκτ.

Παροχές
• Αξιολόγηση πρότασης για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• Οικονομική συμβολή στην παραγωγή των επιλεγμένων φωτογραφικών εργασιών για το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• 100 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για τους επόμενους 6 μήνες στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF: Connections που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέα φωτογραφικά projects.
• 20 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στα διεθνή Portfolio Reviews στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019, να έρθουν σε επαφή μέσα από την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ και δίκτυα.
• 5 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο Talent Lab και να εξελίξουν δημιουργικά τις φωτογραφικές τους εργασίες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Κόστος Υποβολής
Το κόστος υποβολής και αξιολόγησης πρότασης για συμμετοχή στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα είναι 25 € για την πρώτη πρόταση και 15 € για κάθε επιπρόσθετη. Η καταβολή του γίνεται μέσω Paypal ή τραπεζικής κατάθεσης. Η υποβολή μιας πρότασης είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα Μέλη του ΕΚΦ και Φίλοι του APhF.

On line Φόρμα Υποβολής 

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρόσκληση συμμετοχής, παρακαfλούμε επικοινωνήστε με το Eλληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο τηλέφωνο 210 9211 751 ή μέσω e-mail στο contact@photofestival.g

Περισσότερα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου