Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

"Sailing to Inner Habitats" Φωτογραφική Έκθεση της green-project.org στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2018. Εγκαίνια Παρασκευή 6/07

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της green-project.org στο Athens Photo Festival 2018. Διάρκεια από 6/7 μέχρι 6/8/2018.


Η μη κυβερνητική οργάνωση Green Project (#www.green-project.org) πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο 2017, στο πλαίσιο των Green Photo Cruises στο Ιόνιο, ένα καινοτόμο φωτογραφικό ταξίδι με ιστιοπλοϊκό σε απομονωμένα θαλάσσια οικοσυστήματα και απομακρυσμένους υγροβιότοπους.

Επτά Έλληνες καλλιτέχνες επιδιώκουν να αποτυπώσουν φωτογραφικά την εν πλω εμπειρία τους. Πειραματίζονται ατενίζοντας την ξηρά από τη θάλασσα, αντί για το αντίθετο, όπως συνήθως συμβαίνει. Πως μας βλέπει η θάλασσα; Η φωτογραφία σαν αυτοκριτική σε αναζήτηση του αντικατοπτρισμού μας στο περιβάλλον. Εμείς είμαστε η θάλασσα και η θάλασσα είμαστε εμείς.
Ένα ταξίδι μέσα μας, πλέοντας παρέα με ρινοδέλφινα (delphinus rhinoceros) ανοιχτά της Λευκάδας, έξω από το Δέλτα του ποταμού Αχέρωντα, πέρα από τους Παξούς και τους Αντίπαξους, στο αρχιπέλαγος του Μεγανησίου, της Ατόκου και του Καλάμου, στους υδροβιότοπους στο Κιόνι της Ιθάκης, στις φωκότρυπες των monachus-monachus στον Καστό, ανάμεσα σε χελώνες caretta-caretta στην Ζάκυνθο, μέχρι τις αποικίες της posidonia oceanica στα ερημικά Στροφάδια.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Sandy Vergitsi, Νικολας Ζαχαροπουλος, Valeria Kaltezioti, Danae Stavros, Stephanos Stavros, Yannis Tzortzis και Katerina Charterou.
Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Yannis Tzortzis, Μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain.


Η πρωτοβουλία “Green Photo Cruises” υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου (#www.nmp-zak.org) και την EY Sailing, από το κατάστρωμα του ιστιοπλοϊκού Λητώ με κυβερνήτες τον Panos Koniavitis και τον Elias Kantzos, βασισμένη σε μία ιδέα της Christiana Kazakou.

H δράση αυτή της Green Project έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


see more..


Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 6 Ιουλίου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης : 6 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2018

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206
Ταύρος
Αθήνα
Καθημερινά : 18:00- 22:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3418550

Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου