Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Η Πρώτη Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας από την κοινότητα του iFocus.gr με τίτλο "Την Mελαγχολική μου τέχνη ασκώντας" Εγκαίνια 20/04

Η υπόθεση δεν είναι απλή, δεν είναι καθόλου απλή, δεν θα μπορούσε να είναι, ειδικά όταν η «μέλαινα χολή» κοντοζυγώνει στην καρδιά.

Ωστόσο, οι φωτογράφοι, εδώ, δίνουν μια διαφορετική οπτική στην σκοτεινή πλευρά της μελαγχολίας μετατρέποντάς την σε δημιουργική δύναμη. Μelancholia Generosa, μια δημιουργική δύναμη με διαφορετική ένταση για τον καθέναν από εμάς, με διαφορετικούς κώδικες και πολλαπλές αναγνώσεις, κι όμως η αφετηρία μας είναι κοινή και ανθρώπινη. Με τα μάτια της ψυχής βουτάμε στα αχαρτογράφητα νερά του εσωτερικού μας κόσμου κι ο στόχος μας δύσκολος, όχι ακατόρθωτος, να φτάσουμε στο κέντρο του. Ένα πνευματικό παιχνίδι είναι, κι εμείς οι πρωταγωνιστές με όχημα τη φωτογραφική μηχανή μας, ευτυχώς.
Με χαρά, σας καλούμε σε αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στην μελαγχολία, που μπορεί να σας ακούγεται παράδοξο αλλά, ναι, η γοητεία που άσκησε η μελαγχολική μας διάθεση τότε, τώρα και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα, είχε σαν αποτέλεσμα αυτό το φωτογραφικό έργο, το οποίο μόνο χαρά μπορεί να δώσει σε εμάς που αγγίξαμε αυτή την ευαίσθητη πτυχή μας χωρίς φόβο μα με πάθος, και είμαστε έτοιμοι και δυνατοί να την κρεμάσουμε στους τοίχους της iFocus Gallery.

Tα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Απριλίου, στις 19.00, και οι περισσότεροι φωτογράφοι μας θα είναι παρόντες έστω κι αν χρειαστεί να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Μεσολόγγι,Χαλκίδα, Πάτρα, Αίγιο, Ναύπλιο, Χανιά…Μόνο χαρά θα μας δώσει αυτή η συνάντηση έστω κι αν η αφορμή υπήρξε επίπονη.

Την Mελαγχολική μου τέχνη ασκώντας

Την μελαγχολική μου τέχνη ασκώντας,
στην σιωπή της νύχτας,
όταν μονάχο του φρενιάζει το φεγγάρι,
κι οι εραστές ξαπλώνουν
αγκαλιά με τη θλίψη τους,
παιδεύομαι το φώς να τραγουδήσω,
όχι από φιλοδοξία ή για τον επιούσιο,
ούτε για επίδειξη στο παζάρι των ταλέντων
σε φιλντισένια παλκοσένικα,
μα για την αμοιβή την ελάχιστη
απ’ τα μύχια της καρδιάς τους.
Κι έξω απ’ το φεγγάρι που φρενιάζει
δεν γράφω τούτες τις σελίδες που αφρίζουν
μήτε για τον άνδρα τον περήφανο
μήτε για τους νεκρούς που από ψηλά επιβλέπουν
με τ' αηδόνια και τις ψαλμωδίες τους
μα για τους εραστές,
που αγκαλιάζουνε αιώνων θλίψεις,
που μ’ έχουνε γραμμένο,
κι ούτε τους νοιάζει η μαστοριά κι η τέχνη μου. Ντύλαν Τόμας

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Κώστας Αρβανίτης, Πάνος Βαρίτης, Βαρνάβας Βαρνάβα, Φανή Βλάχου, Βάγια Βασιλοπούλου, Έλενα Γανδά, Αθηνά Γκριτζάλα, Λουλουδιά Γρέδη, Γαρυφαλιά Δημοπούλου, Αντώνης Διασκούρης, Στάθης Δουβλέκας, Ηρώ Ζάβου, Αφροδίτη Ιωάννου, Ελένη Ιωάννου, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Βίκυ Καλογιάννη, Μαρία Κανάτα, Κωστής Καναράκης, Νίκος Κασαπάκης, Τάκης Κουτσαντώνης, Δώρα Λαβαζού, Ματίνα Λαδά, Εύα Λαμπροπούλου, Βάσω Λυμπέρη, Λία Πεταλά, Μαρία Μάλλιου, Nena M (Ελένη Μαράντου) , Νίκος Μούρας, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Χλόη Μαυρουδή, Ευθύμης Ντελής, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Πουλής, Νίκη Ταταριώτου, Τατιάνα Τζουμάκη, Βασιλική Τσάκου, Δημήτρης Τούσης, Τατιανή Τουζλούκωφ, Στεφανία Τσουπάκη, Κατερίνα Σβορώνου

Επιμέλεια: Δώρα Λαβαζού

Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, στις 19:00
Διάρκεια Έκθεσης : 20 Απριλίου 2018 ως 20 Μαίου 2018

iFocus Gallery
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, εντός Στοάς Όπερας
Αθήνα
Facebook Page Event

www.ifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου