Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "Αθήνα 1917 Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής" στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Opérateur C, Pierre Machard -
Κοπάδι ζώων μπροστά από
τον ναό του Ηφαίστου
 © SPCA / ECPAD
Η έκθεση παρουσιάζει σπάνιο οπτικό υλικό που προέρχεται από την φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, «Στρατιά της Ανατολής».
Ακριβώς εκατό χρόνια πριν από σήμερα, στην διάρκεια του 1917, Γάλλοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές της «Στρατιάς της Ανατολής» πραγματοποίησαν εκατοντάδες λήψεις της Αθήνας.

Πρόκειται για σπάνιες πτυχές και εικόνες της πόλης, οι οποίες έχουν με την πάροδο του χρόνου λησμονηθεί ή χαθεί. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτό το εξαιρετικά πλούσιο οπτικό αρχείο για την καθημερινή ζωή της πόλης, τα μνημεία, τους δρόμους και τις γωνιές της Αθήνας.
Η έκθεση βλέπει την Αθήνα του 1917 μέσα από την ματιά και τις αναζητήσεις αυτών των ξένων στρατιωτών και προσπαθεί να εντοπίσει και να αναδείξει τα σημεία εκείνα που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης.

Το υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση φυλάσσεται σήμερα στο Παρίσι (Établissement de Communication et de Production Audiovisuelle de la Défense, Médiathèque de l’Architecture et du Patrimoine).

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 15 Σεπτεμβρίου εως 12 Νοεμβρίου 2017

Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138
Αθήνα

Ωράριο Έκθεσης : Πέμπτη & Κυριακή : 10:00 -18:00
Παρασκευή & Σάββατο: 10:00 - 22:00

Facebook page event
Περισσότερα στο site του Μουσείου www.benaki.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου