Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας του Κυριάκου Μιχαηλίδη και του Μανώλη Καραταράκη στην οδό Κορνάρου στο Ρέθυμνο. Εγκαίνια Πέμπτη 10/08

Η έκθεση αυτή φέρνει τα πάνω κάτω... Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μιχαηλίδης έρχεται από την Βόρειο Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Δράμα, και ενώνει τα έργα του με αυτά του Μανώλη Καραταράκη  σε μία κοινή έκθεση.

Τον Μιχαηλίδη θα υποδεχθούμε με 12 έργα κάτω από τον τίτλο "Terra Drama", τα οποία τα συνεκθέτει  με τα 12 έργα με τον τίτλο  "My places" του Καραταράκη.

Το κείμενο που προλογίζει τα έργα του ο Κυριάκος Μιχαηλίδης είναι το παρακάτω:
TERRA DRAMA
Το “Terra Drama” αφορά τοπία που με περιβάλλουν με όρους γεωγραφικής εγγύτητας, τα οποία όμως δε βρίσκονται πάντα "εκεί", περιμένοντας τον φωτογραφικό μου φακό να τα συναντήσει. Επαναπροσδιορίζονται αδιάκοπα, υπενθυμίζοντας διαρκώς την ατελή τους σημασία αλλά και την ελλειμματική αντίληψή μου γι' αυτά, τόσο στο "τότε" του φωτογραφικού χρόνου, όσο και στο κάθε νέο τους κατασκευασμένο παρόν.
 Για το λόγο αυτό η αφορμή -τα τοπία στις παρυφές της πόλης που γεννήθηκα και ζω- είναι το θέμα που χρησιμοποιώ για να μιλήσω για τα ζητήματα που με απασχολούν, για τις λεπτές δονήσεις των τόπων και το κρυμμένο μυστικό ενός σημείου του χρόνου που δεν θα επαναληφθεί.
Στο “Terra Drama” ο χρόνος, η κάθε φθορά, απαλλάσσει από τα φτιασίδια, προσθέτει, αποκαλύπτει και δεν παραμορφώνει. Κι αυτό είναι που επιχειρώ να αναγνωρίζω συγκινησιακά, αντικρίζοντας τον κάθε τόπο στα επιμέρους σημεία του.

Ο Μανώλης Καραταράκης συνοδεύει τα έργα του με το παρακάτω κείμενο:
Τα δύο "χ" ο χρόνος και ο χώρος, είναι τα από τα στοιχεία που επιχειρεί να εντοπίσει κάποιος σε μια φωτογραφία.Οι έννοιες αυτές με απασχολούν. Το αποτέλεσμα  της σκέψης μου γύρω από αυτές αποδίδεται στις φωτογραφίες μου με τρόπο που, ενώ η φωτογράφιση συντελείται σε  διαφορετικούς χώρους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και περιόδους, αυτές είναι "άχρονες" και “άχωρες”. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιώ τον χώρο και το χρόνο σαν ένα αδιάφορο αλλά αναγκαίο πλαίσιο, για να πραγματοποιώ το “ταξίδι” του νου μου. Με βοηθούς το "άχρονο" και το "χωρίς χώρο" που υπάρχει στις φωτογραφίες μου, σας καλώ  να ταξιδέψετε μέσα στο συγκινησιακό περιβάλλον που δημιουργούν, ίσως εκεί,  να κρύβεται το μυστικό μιας μικρής ευτυχίας.  

Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, 21:00
Διάρκεια Έκθεσης : 10 Αυγούστου εως 20 Αυγούστου 2017

Αρκαδίου & Κορνάρου
Ρέθυμνο

Μαθήματα Φωτογραφίας στο Ρέθυμνο
Facebook Page Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου