Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Κύκλου στην Ναύπακτο με τίτλο "Νέα Μικρή Σειρά". Εγκαίνια Σάββατο 09/09


Τα μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου είχαμε πάντοτε την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων και λευκωμάτων ανάμεσα στους πρώτους στόχους μας. Τα τέσσερις χιλιάδες βιβλία της φωτογραφικής βιβλιοθήκης μας, από τα οποία μάθαμε και αγαπήσαμε τη φωτογραφία και τα οποία δωρίσαμε στο Μουσείο Μπενάκη, μαζί με τους σχεδόν εκατό τίτλους που εκδώσαμε οι ίδιοι αποτελούν την τρανή απόδειξη της αγάπης μας για τα βιβλία.

Χωρίς να υποτιμούμε τη αξία του διαδικτύου και τη σημασία των εκθέσεων ως προς την προβολή της φωτογραφίας, διατηρούμε πάντα τον σεβασμό μας απέναντι στα φωτογραφικά βιβλία θεωρώντας ότι αποτελούν ακόμα και σήμερα το ιδανικό μέσο για τη φιλοξενία και τη διάδοση των φωτογραφιών μας.

Πριν από δεκαοχτώ χρόνια εκδώσαμε τη «Μικρή Σειρά» που περιλάμβανε τριάντα τέσσερα πολύ μικρά λευκώματα, μονογραφίες ισάριθμων φωτογράφων-μελών του «Κύκλου». Σήμερα επιχειρούμε, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, να επαναλάβουμε το πείραμα με μία νέα σειρά μονογραφιών, την οποία, για να υπογραμμίσουμε τη συνέχεια, ονομάσαμε «Νέα Μικρή Σειρά». Η σειρά αυτή ξεκίνησε με δεκαπέντε ονόματα νέων και παλαιότερων μελών του σωματείου μας, συνεχίστηκε με μία νέα τετράδα και ελπίζουμε στην πορεία να εμπλουτιστεί με περισσότερες συμμετοχές.

Τα λευκώματα της «Νέας Μικρής Σειράς» έχουν διαστάσεις 16x16.5 και περιέχουν 40 φωτογραφίες σε 48 σελίδες, μαζί με έναν σύντομο πρόλογο και ένα μικρό βιογραφικό, διανέμονται από τις Εκδόσεις Πατάκη, πωλούνται στα βιβλιοπωλεία και στο διαδίκτυο και η λιανική τους τιμή ανέρχεται στα 8 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Πλάτων Ριβέλλης

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Ανδριώτης, Γιώργος Βογιατζάκης, Βασίλης Βούκλιζας, Αλέκος Θεοφανίδης, Νανά Καραμαγκιώλη, Μυρτώ Κατραμάδου, Παύλος Κούρκαφας, Νίκος Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Λεβεντόπουλος, Αλεξία Λιακουνάκου, Ανθή Μάρα, Παναγιώτης Μαρκολέφας, Ανδρέας Μαυροειδής, Μαρία Μπανούτα, Αθηνά Παπαδάτου, Λίζη Πιστολά, Πλάτων Ριβέλλης, Γεράσιμος Τσέπας.

Επιμέλεια Έκθεσης : Βασίλης Βούκλιζας , Χρήστος Κοψαχείλης

Εγκαίνια Έκθεσης:  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00
Διάρκεια Έκθεσης : 09 Σεπτεμβρίους έως 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γκαλερί  ART Lepanto
Νότη Μπότσαρη 4
Λιμάνι Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά  20:00 – 23:00

Facebook Page Event

E-mail επικοινωνίας : info@photocircle.gr
www.photocircle.gr
www.rivellis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου