Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας του Λουκά Βασιλικού στα πλαίσια του Poros Art Festival με τίτλο “Uncanny”. Εγκαίνια Παρασκευή 8/07

To “Poros Arts Festival 2016” ξεκινάει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις στις 8 Ιουλίου 2016, με τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Λουκά Βασιλικού με τον τίτλο “Uncanny”, στο ισόγειο του Δημαρχείου Πόρου (Παλιό Ταχυδρομείο).
Η έκθεση του Λουκά Βασιλικού “Uncanny”, θα διαρκέσει από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2016 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 11:00 – 13:00 και 19:00 -22:00.

Μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου», της ομάδας «Depression Era» και της διεθνούς κολεκτίβας φωτογράφων δρόμου «Vivo», ο Λουκάς Βασιλικός είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες φωτογράφους, με πολυσχιδές έργο και πρωτότυπη ματιά. Γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1996 μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Το 2006 παρακολούθησε ένα φωτογραφικό σεμινάριο του Μάνου Λυκάκη και έτσι μπήκε στον κόσμο της φωτογραφίας. Από τότε άρχισε να ασχολείται καθημερινά με τη φωτογραφία δρόμου, που είναι και η μεγάλη του αγάπη.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη, Μαϊάμι και Πολωνία. Από το 2008 είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» του Πλάτωνα Ριβέλλη.


Η σειρά φωτογραφιών «Uncanny» που θα εκτεθεί στον Πόρο – σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ανοικείο»- έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν στη Βαρσοβία υπό τη μορφή διαφανειών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε έκθεση υπό τη μορφή εκτυπώσεων. Στον Πόρο, η έκθεση του Λουκά Βασιλικού θα περιλαμβάνει 38 φωτογραφίες από το πρότζεκτ «Uncanny»

Για την σειρά των φωτογραφιών του Λουκά Βασιλικού “Uncanny” γράφει ο Γ.Μ. Βαρδαβάς:

Ὁ ὄρος μόνο φαινομενικὰ ἐμφαίνει τὸ μὴ οἰκεῖο. Ἐπὶ τῆς οὐσίας ἔχει μιὰ ἀποφατικὴ ἀμφισημία: εἶναι τὸ οἰκεῖο καὶ τὸ μὴ οἰκεῖο ταυτόχρονα. Τὰ σημαινόμενα τοῦ ὄρου πολλαπλά: ἀνεστιότητα, μυστήριο, ἀλλόκοτο, ἀπόκοσμο, ἄγνωστο. Σ’ αὐτὰ ἄς προστεθοῦν ἡ σιωπὴ καὶ ἡ ἐσχατολογικὴ διάσταση τοῦ χρόνου. Ἔτσι φτάνουμε στὰ αἰώνια ζητούμενα τῆς ὕπαρξης, τῆς Τέχνης καὶ τῆς φιλοσοφίας μὲ κορωνίδα τὴν περὶ θανάτου ἀγνωσία μας.
Ἡράκλειο 22 Αὐγούστου 2013
Γ.Μ.Βαρδαβᾶς

Το Poros Arts Festival 2016, που θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, την Περιφέρεια Αττικής, και με τη στήριξη των επιχειρηματιών του νησιού, θα σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της μουσικής, της φωτογραφίας, του θεάτρου, του χορού, της ζωγραφικής και του κινηματογράφου. Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου 2016

Δημαρχείο Πόρου (Παλιό Ταχυδρομείο)
Πλατεία Καραμάνου

www.lucasvasilicos.com
Facebook page event

ΧΟΡΗΓΟΙ: Ξενοδοχείο «Θεανώ», Εστιατόριο «Άσπρος Γάτος», Ταβέρνα «Στη Ρότα», Panorama Resto, Κατερίνα Σακελλίου, Κέντρο Τύπου – Γρηγόρης Μαστροπέτρος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου