Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός από την Εθνική Τράπεζα. Στείλτε τις συμμετοχές σας έως 31/10/16

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού για τη δημιουργία εικαστικών έργων με την ευκαιρία του εορτασμού των 175 χρόνων από την ίδρυσή της, με στόχο τη στήριξη, την ενθάρρυνση, την ανάδειξη και την προβολή νέων καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να προβεί στην εν λόγω δράση για να υποστηρίξει τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεχίζοντας τη μακρά της παράδοση στη στήριξη του πολιτισμού και των τεχνών. Θέλοντας να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία και αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της τέχνης στην πρόοδο και την ανάπτυξη, η Εθνική Τράπεζα θα επιλέξει για αγορά έως 15 έργα από τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής συλλογής της, τα οποία και θα εκθέσει σε χώρο της Τράπεζας.

Τα έργα που θα δημιουργηθούν πρέπει να είναι επίτοιχα, λόγω της ανάρτησής τους σε χώρους εργασίας και κοινού της Τράπεζας, και μπορούν να καλύπτουν όλα τα μέσα έκφρασης - ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, κατασκευές, ψηφιακή τεχνολογία, video, ή γλυπτά.
Τα έργα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε διάσταση τα 2.00 μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε καλλιτέχνης, απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα, και ηλικία έως 40 ετών.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, κάθε καλλιτέχνης καλείται να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στο ακόλουθο
https://www.nbg.gr/greek/Documents/deltio-symmetohis.pdf και να το αποστείλει στο email: ete.art-competition2016@nbg.gr
εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας.

Θα πρέπει παράλληλα να επισυνάψει, φωτογραφία ή φωτογραφίες του έργου του σε ψηφιακή μορφή σε αρχείο jpeg 300 dpi., το οποίο παρακαλείται να ονομάσει με το επίθετό του στα ελληνικά, καθώς και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των παραπάνω στοιχείων (δελτίων συμμετοχής, φωτογραφιών, βιογραφικών σημειωμάτων) ορίζεται η Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00.
Η επιτροπή, που θα συγκροτηθεί με απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, θα επιλέξει έως 15 έργα προς αγορά στην τιμή των 5.000 ευρώ το καθένα πλέον ΦΠΑ. Η Εθνική Τράπεζα θα οργανώσει έκθεση των επιλεγέντων έργων σε χώρο της, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα νέα της αποκτήματα που θα εμπλουτίσουν την καλλιτεχνική της συλλογή. Η επιτροπή θα ενημερώσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με επιστολή τον καλλιτέχνη του οποίου το έργο έχει επιλεγεί.

(Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αλέξανδρος Τσακίρης τηλ. 210- 3341838)

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής έργων: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, 14:00
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: