Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

BULB Photos Annual Exhibition στο Booze Cooperativa. Εγκαίνια Τετάρτη 20 Ιουλίου

H BULB ιδρύθηκε το 2015 μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Μιχάλη Μοσχολιού σε 6 φωτογράφους από το Βουκουρέστι. Τα ιδρυτικά μέλη επιλέγουν σε τακτά διαστήματα μια σειρά από συνδεδεμένα μέλη (μη δεσμευτική συνεργασία). Σήμερα η ομάδα αριθμεί 30 (+7) φωτογράφους από τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ιταλία. Στόχος είναι η παρουσίαση της σουρεαλιστικής ομορφιάς που διαθέτουν τα αντιφατικά Βαλκάνια. Η συνεργασία είναι αποτελεσματική λόγω της γεωγραφικής γειτνίασης αλλά και χάριν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα φωτογράφων που δραστηριοποιούνται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές των Βαλκανίων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Leontina Chiricioiu, Gabriel Costea, Cristina-Mina Dalea, George Dobre, Dragos-Radu Dumitrescu, Marcel Eremia, Niki Gleoudi, Sorin Hasu, Delia Herman-Oprescu, Rafael Ianos, Gabriel Kovats, Kostas Kroustallis, Florina Luput, Michail Moscholios, Andreas Neophytou, Stela Patrulescu, Corneliu Sarion, Thanos Savvidis, Stavros Stamatiou, Ioannis Stamatogiannis, Iris Maria Tusa, Zisis Kardianos, Argyris Drolapas, Thanasis Karatzas, Gina Maragoudaki, Vasilis Spagouros, Alphan Yilmazmaden.


Λίγα λόγια για την έκθεση από τον Γιάννη Ευθυμιάδη
Η έκθεση εκφράζει την καλλιτεχνική άποψη ταλαντούχων φωτογράφων για την περιοχή των Βαλκανίων. Οι καλλιτέχνες δεν επιδιώκουν στην αναπαράσταση της άμεσης και «στεγνής» πραγματικότητας, αλλά περισσότερο στοχεύουν στην παρουσίαση της σουρεαλιστικής ομορφιάς, που πιστεύουν ότι διαθέτει αυτή η γωνιά του κόσμου, τα Βαλκάνια, άκρως αντιφατικής και συνάμα συναρπαστικής. Η πρώτη στάση της ετήσιας αυτής έκθεσης έγινε στην Art Yourself Gallery (Βουκουρέστι). Αυτό το διάστημα ταξιδεύει και σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη 4-25 Ιουνίου, Κατερίνη 1-14 Ιουλίου, Αθήνα 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου και μετά Πάφο (Κύπρος) και Κωνσταντινούπολη (Τουρκία).

Εγκαίνια Έκθεσης: 20 Ιουλίου 2016, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00 - 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57,
Αθήνα

Discover BULB
Facebook Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου