Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

"Lucien Hervé Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier" Μια ενδιαφέρουσα έκθεση τον Μαΐο στο Μουσείο Μπενάκη και Ημερίδα με θέμα "O φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του"

Το καλοκαίρι στη θάλασσα της Μεσογείου υπήρξε μέρος της μητροπολιτικής ιδέας του μοντέρνου, σε τέχνη και αρχιτεκτονική, και αποτέλεσε έκφραση της μοντέρνας ζωής. Το 1952 ο αρχιτέκτονας Le Corbusier σχεδίασε ένα ξύλινο καλύβι σε μια παραλία της Κυανής Ακτής, δίπλα σε μια απλή ψαροταβέρνα, πίσω από το διάσημο σπίτι E1027 της Eileen Gray και του Badovici. Το Cabanon, ένα δωμάτιο 3.66x3.66 μέτρα με τραπεζαρία στην ταβέρνα, εφάρμοζε πιστά την ανθρωπομετρική κλίμακα του Modulor και ήταν ιδανικό ορμητήριο των διακοπών. Σε αυτό συναντήθηκαν διάσημοι μοντέρνοι. Ανάμεσα τους ο φωτογράφος Lucien Hervé, που απολάμβανε το καλοκαίρι της προσωπικής φιλίας αποτυπώνοντας ανέμελα έναν τόπο και ένα χρόνο ζωής. Οι φωτογραφίες του Hervé, τα σχέδια και τα σκίτσα του Le Corbusier, η αλληλογραφία του και το ίδιο το Cabanon, μερικά ανακατασκευασμένο, συνθέτουν μια αντίληψη για τη ζωή και την αρχιτεκτονική που ταυτίζουν το ιδανικό και το απλό.

Εγκαίνια Έκθεσης : Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης : 12 Μαΐου εως 29 Μαΐου 2016

Ημερίδα
 
 Στο πλαίσιο της έκθεσης  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα  "O φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του" το Σάββατο 21 Μαΐου 2016.
Τρεις διαδοχικοί κύκλοι θα αναζητήσουν (1) τη σχέση φωτογραφίας και αρχιτεκτονικής, με αφετηρία το έργο του Lucien Hervé για τον Le Corbusier, (2) το αρχιτεκτονικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον του μικρού Cabanon, ως σχεδιαστικού προτύπου και ως αρχέτυπου κατοικίας, και (3) τη νεωτερική αντίληψη των καλοκαιρινών διακοπών και της φυγής στο θαλάσσιο ορίζοντα.
Η έκθεση και η ημερίδα οργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier".

Ημερίδα "O φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του"/ Σάββατο 21 Μαίου 2016
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

                                                   ............................................................

Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου 
Αθήνα
Τηλ Επικοινωνίας : 210 345 3111
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου