Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας της Τατιάνας Μαυρομάτη με τίτλο "I dreamed of the city" εως 9/01

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 21.00, εγκαινιάστηκε η προσωπική  Έκθεση Φωτογραφίας της Τατιάνας Μαυρομάτη στο μπαρ Πραξιτέλους (Πραξιτέλους 33, Αθήνα) με τίτλο "I dreamed of the city". Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ μέχρι τις 09/01.


Σύντομο βιογραφικό

Η Τατιάνα Μαυρομάτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά δούλεψε ως φωτογράφος σε φωτογραφικό συνεταιρισμό της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα τελείωνε τις σπουδές της στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών του Α.Π.Θ.
Αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα, με αφορμή ένα μεταπτυχιακό στην ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2004 παρακολούθησε τα σεμινάρια φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη.
Κάποια χρόνια μετά έφυγε για μεταπτυχιακές σπουδές στη φωτογραφία ντοκουμέντου στο πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας. Η έδρα της είναι πάντα η Αθήνα.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στο ντόπιο περιοδικό τύπο (πχ. Φωτογράφος, Γεωτρόπιο) και σε ξένες εφημερίδες (The Guardian, FAZ). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της «τις Πέμπτες» στο Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φωτογραφικού Κύκλου (2012, 2010, 2007).
Έχει εκδώσει δυο μικρά βιβλία, ένα φωτογραφικό λεύκωμα, το «I dreamed of the city: It was a fine day and I wanted to go for a walk” και ένα με φωτογραφίες και κείμενα, το «Όμως είμαι η εξορία». Από το 2010 διδάσκει φωτογραφία σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, καθώς και σε Κέντρα δια βίου μάθησης, ενώ από το 2014 στο εργαστήριο τέχνης «το Σπίρτο».

Διάρκεια Έκθεσης : 19 Δεκεμβρίου 2015 εως 9 Ιανουαρίου 2016
Πραξιτέλους 33, Αθήνα

http://tatianamavromati.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου