Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Με χιλιάδες εικόνες στο μυαλό...» του Δημήτρη Τσακίρη στον «Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο» στη Θεσσαλονίκη


Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Τσακίρη με θέμα «Με χιλιάδες εικόνες στο μυαλό...» θα πραγματοποιηθεί στον «Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο», από τις 7 Μαΐου ως τις 15 Ιουνίου 2015.

«Την πρώτη φωτογραφική μηχανή την απέκτησα στα φοιτητικά χρόνια, πριν 40 και κάτι χρόνια… δώρο από έναν θείο στη Γερμανία. Από τότε άρχισε η διαδρομή μου στη φωτογραφία με τις λίγες θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις που είχα και ακόμα έχω. Λένε πως η φωτογραφία είναι η τέχνη να συλλαμβάνεις το φως (και τις σκιές) και να καταγράφεις στιγμές. Έτσι άρχισα, στην αρχή στην οικογένεια και στους φίλους και αργότερα έξω, στη φύση, στα ταξίδια, στα πράγματα, στο δρόμο με τους ανθρώπους… στη ζωή.
Γιατί αυτό είναι η ζωή μας, στιγμές και πρόσωπα και χιλιάδες εικόνες στο μυαλό.
Στιγμές και πρόσωπα, εικόνες που αποτυπώθηκαν στον χρόνο σε κάποιο χώρο... γι αυτό οι εικόνες μου έχουν τίτλο, τόπο και χρόνο.
Γιατί αυτή η έκθεση φωτογραφίας; ...γιατί ήταν μια διαδρομή, που παρόλο άσχετη με την δουλειά μου, κράτησε και καλλιέργησε τη ματιά μου, πως να βλέπει τη φύση και τους ανθρώπους στην παρέα και στη μοναξιά, στο καθημερινό και στην έκπληξη που πάντα θα μας περιμένει σε κάποια στροφή του δρόμου. Και γιατί με τον καιρό συνειδητοποίησα την φράση που είχα ακούσει “...η φωτογραφία δεν είναι σημαντική τόσο γι αυτό που αποτυπώνεται μπροστά από το φακό, όσο για τη ματιά και το μυαλό που βρίσκεται πίσω από το φακό”. Και επειδή πιστεύω ότι η επιτομή της φωτογραφίας, και γενικότερα της τέχνης (τολμώ να πω), είναι όταν απελευθερώνεται από τον όποιο δημιουργό και εκτίθεται στην δεκτικότητα και την κριτική δημοσίως...»

Επιμέλεια Έκθεσης : Τάσος Σχίζας

Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 8:00 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης : 7 Μαΐου εως 15 Ιουνίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΟΥΝΙΟ
Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα)
Θεσσαλονίκης
Τηλ. Επικοινωνίας : 2310 271003

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 9:00-17:00,
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-16:00
Κυριακή κλειστά

www.kounio.gr
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου