Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

4ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας/ Κυριακή 10 Μαίου από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας Ηδύφως και τον Πολτιστικο Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας, είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα στόχο.Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραχθούν 8 φωτογραφίες πάνω σε 8 θέματα που θα δοθούν από τους διοργανωτές.

Ο Φωτομαραθώνιος δεν είναι αθλητική δραστηριότητα. Είναι απλά ένα μέσο για πειραματισμό, δημιουργία, έκφραση αλλά και διασκέδαση μέσα σε κάποιο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο και με συγκεκριμένη θεματολογία

Η διαδικασία

Την ημέρα του φωτομαραθωνίου, οι συμμετέχοντες προσέρχονται σε ένα προκαθορισμένο σημείο, όπου εγγράφονται, ελέγχεται η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα τους, παραλαμβάνουν το καρτελάκι συμμετοχής τους και την πρώτη ομάδα θεμάτων. Στις επόμενες ώρες πρέπει να παράγουν μία φωτογραφία για κάθε θέμα που τους έχει δοθεί. Σε επόμενη προκαθορισμένη ώρα και σημείο, δίνεται η επόμενη ομάδα θεμάτων.
Στο τέλος της ημέρας, οι συμμετέχοντες επανέρχονται στην έδρα του μαραθωνίου και παραδίδουν στην επιτροπή τις 8 φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχουν, απευθείας από την κάρτα της μηχανής τους.
Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα κριθούν από επιτροπή, η οποία θα ανακοινώσει και τους νικητές ανά θέμα, την καλύτερη φωτογραφία συνολικά και το νικητή για το καλύτερο συνολικό έργο.

Τον 4ο Φωτομαραθώνιο Πάτρας συνδιοργανώνουν η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ “ΗΔΥΦΩΣ” και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Μέρες Φωτογραφίας”, η οποία περιλαμβάνει εκτός του φωτομαραθωνίου, έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάσεις από γνωστούς φωτογράφους και σεμινάρια φωτογραφίας.

Κυριακή 10 Μαίου 2015, 10:00 ώρα συγκέντρωσης, 11:00 ώρα έναρξης

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Πρώτου ΄
Πάτρα
Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας Ηδύφως
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου