Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας της Ένης Κούκουλα με τίτλο «Η φωνή των πραγμάτων» στον ΙΑΝΟ. Εγκαίνια Πέμπτη 8 Ιανουαρίου


Η ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει την έκτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ένης Κούκουλα με τίτλο «Η φωνή των πραγμάτων» στον χώρο του CAFÉ.

Την έκθεση θα προλογίσει η Ίρις Κρητικού. Παράλληλα στα εγκαίνια θα υπάρξει προβολή μεγάλου τμήματος της φωτογραφικής δουλειάς της καλλιτέχνιδος και συζήτηση με τον φωτογράφο-καθηγητή φωτογραφίας και επιμελητή Βασίλη Γεροντάκο.
Η έκθεση, μέρος ενός έργου εν προόδω, work in progress, αποτελείται από εικόνες, φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζονται άψυχα, ως επί το πλείστον αντικείμενα, δέντρα ή φυτα τα οποία έχουν μια δύναμη, μια δική τους υπόσταση και φωνή. Αυτά λάμπουν, αναδύονται, απομονώνονται μέσα από τον φακό, την χρήση του φωτός, την επιλεκτική μνημη και αίσθηση. Ακόμα και εκεί που υπάρχει ανθρωπινη παρουσία, είναι διαφεύγουσα, σχεδόν απούσα.


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Εγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, 20:30-22:30
Διάρκεια Έκθεσης : 8 Ιανουαρίου 2015  έως 31 Ιανουαρίου 2015
ΙΑΝΟS
Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3217917

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ένη Κούκουλα γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 1985. Το 2006 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη δίγλωσση έκδοση με τίτλο Άπιαστος Χρόνος. Για κάποια χρόνια σταθερός συνεργάτης της Βιβλιοθήκης της Ελευθεροτυπίας.
Aτομικές εκθέσεις και προβολές του έργου της έχουν γίνει σε πολλους χώρους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα : Γκαλερί manifactura ( Athens Photo Festival 2008) στον Ελευθερουδάκη, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104, στην γκαλερί cube, στο Εντευκτήριο, στον Ιανό, στον Φωτογραφικό Κύκλο στην Αθήνα, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θηλέων της Αγίας Παρασκευής κοκ. Το 2010 πραγματοποίησε ατομική έκθεση της στο Βερολίνο, στον Ευρωπαικό Μήνα Φωτογραφίας και το 2013 στο Athens Photo Festival με θέμα το Βιετνάμ.

Eχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές έκθέσεις. Ζει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου