Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Antiparos Photo Festival / Εγκαίνια Παρασκευή 04 Ιουλίου

Η Αντίπαρος είναι ένα μικρό Κυκλαδίτικο νησί απέναντι από την Πάρο. Φημίζεται για την φυσική του ομορφιά και την φιλοξενία των κατοίκων.
Προσελκύει ένα εκλεκτικό μείγμα επισκεπτών από τόσο μακριά όσο το Μεξικό και τη Νέα Ζηλανδία.
Ανακαλύφθηκε από την καλλιτεχνική κοινότητα στη δεκαετία του 1960, τώρα προσελκύει επίσης μερίδιο από διασημότητες του Χόλιγουντ, αλλά ουσιαστικά παρέμεινε παρθένο.

Το Antiparos Photo Festival είναι μια πρωτοβουλία τριών ανθρώπων: της Μαίρης Χατζάκη, που κατέχει και λειτουργεί την Γκαλερί "ΑΝΤΙ" στο νησί, του Γιάννη Μπαγούρδα και του David Frazer Wray.

Το κύριο μας κίνητρο στη διοργάνωση το Φεστιβάλ είναι να δώσουμε κάτι πίσω στο νησί που τόσο αγαπάμε, και επίσης να ενισχύσουμε την πολιτιστική του ταυτότητα. Η Αντίπαρος είναι ένα μικρό νησί, που αντιστοιχεί στο Φεστιβάλ που διοργανώνουμε.

Το όραμα μας είναι ότι στα επόμενα χρόνια το Αντίπαρος Photo Festival σταδιακά θα αυξήσει το κύρος και τη φήμη του, και θα συνεχίσει να προβάλλει την μοναδικότητα της Αντιπάρου.

Στο Antiparos Photo Festival  2014 εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Ιουλίου με τις εκθέσεις φωτογραφίας στο Κάστρο του νησιού και την έκθεση φωτογραφίας της Ειρήνης Σιώτη στην Γκαλερί "ANTI", και θα διαρκέσει εως 13 Ιουλίου 2014.

Συμμετέχουν οι : Kατερίνα Βαφειά, Κώστας Γρίσπος, Δημήτρης Ζωγράφος, Έφη Χαλιορή, Ειρήνη Μαρινοπούλου, Γιάννης Μπαγούρδας, Erotokritos Formavelk, Nana Slima, Χριστίνα Σωροβού, Ανδρέας Σχοινάς, SylvieWagner,JohnCorlett

Δείτε εδώ τη συνέντευξη της επιμελήτριας του Φεστιβάλ Μαίρης Χατζάκη στο Light of Spirit.

Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι και για φέτος η διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας στο νησί να ξεπεράσει σε επιτυχία την περυσινή...ελπίζω και φέτος να είμαι εκείνες τις μέρες στο νησί και να παρακολουθήσω την όμορφη αυτή σας εκδήλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή