Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας 18Ανω με τίτλο "ΒΛΕΜΜΑ" εως 30 Ιουνίου στη Τεχνόπολις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών(26 Ιουνίου), το Πρόγραμμα Απεξάρτησης 18 Άνω παρουσιάζει την έκθεση Φωτογραφίας  'ΒΛΕΜΜΑ'.

Οι φωτογράφοι του 18 Άνω επικοινωνούν με τους θεατές χωρίς καμιά διαμεσολάβηση, χρησιμοποιώντας μόνο τη «γλώσσα της φωτογραφίας», μια μεταφορική γλώσσα, που «αφηγείται». Μέσα από αυτή την αφήγηση κάθε φωτογραφία αναπαριστά την κίνηση και την αλλαγή στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας στο θεατή την αίσθηση της διάρκειας, της συνέχειας του χρόνου. Γιατί αυτό που επιστρατεύει είναι η φαντασία. Η φωτογραφία αναπαριστά την κίνηση, μας «αφηγείται» την κίνηση, ενεργοποιώντας την ικανότητά μας, να την φαντασθούμε. Η φωτογραφία «αφηγείται» πράγματα που διηθήθηκαν από τη συλλογική μνήμη, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή σε σελίδες της προσωπικής ιστορίας των ίδιων των φωτογράφων.

Ξεκινώντας από πολύ μακρυά, οι καλλιτέχνες – φωτογράφοι του 18 Άνω, από τον αφιλόξενο τόπο του κοινωνικού αποκλεισμού, πλάνητες, μοναχικοί και ανέστιοι τότε, φτάνουν στο 18 Άνω τώρα και εντάσσονται στη συλλογικότητα του φωτογραφικού εργαστηρίου. Από εδώ αρχίζουν μια καινούργια περιπλάνηση με την γλώσσα της Τέχνης για να ανακαλύψουν με τη βοήθεια της χειραφετημένης επιθυμίας τους και της ομάδας τους το χώρο της πόλης τους, φιλόξενο πλέον για τον ψυχισμό τους, στο πλαίσιο των διαρκών αλλαγών που πραγματοποιούν στον εαυτό τους όσο προχωρεί η διαδικασία της απεξάρτησής τους. Επιλέγουν τώρα μια άλλη γεωγραφία. Όχι αυτήν της απελπισίας και του θανάτου, αλλά της ελπίδας και της ζωής, της Τέχνης και της Επανάστασης.

Εγκαίνια έκθεσης: 23 Ιουνίου 2014 Ώρα: 18:00μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2014

Τηλ.επικοινωνίας : 210 3631084-2103630522

Email: photographygroup18ano@gmail.com

Τεχνοπολις Γκαζι,χωρος-αιθουσα Μηχανουργειο(Δ12)
Πειραιώς 100 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου