Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Αρμένικη Αρχιτεκτονική» του φωτογράφου Zaven Sargsyan στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Αρμενίας, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας των πόλεων Αθήνας και Ερεβάν παρουσιάζουν την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Αρμένικη Αρχιτεκτονική» του φωτογράφου και ιδρυτή του «Μουσείου Parajanov» Zaven Sargsyan στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" από 14 εως 27 Μαρτίου 2014.

Η έκθεση αποτελείται από 40 φωτογραφίες, οι οποίες κάνουν γνωστά στον επισκέπτη τα στοιχεία της Αρμένικης Αρχιτεκτονικής, καθώς αυτή καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στον συγκεκριμένο πολιτισμό. Μέσα από τα αρχιτεκτονήματα διακρίνεται η ευφυΐα, η δημιουργικότητα και η έμπνευση που προβάλλονται με το στοιχείο της πέτρας και του σχεδίου του κάθε οικοδομήματος. Αρχιτεκτονήματα στην πόλη, στα δάση, πάνω σε απόκρημνα μέρη και στην ύπαιθρο καταφέρνουν να είναι κομμάτι της φύσης.

Ο Zaven Sargsyan σημειώνει: «Η αρχιτεκτονική κατέχει μοναδική θέση στον Αρμένικο Πολιτισμό. Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Αρμένιοι υπήρξαν ακαταμάχητοι κατασκευαστές και επέλεξαν να εκφράσουν την επινοητικότητά τους, τη δημιουργικότητα και τις φιλοδοξίες τους κατά κύριο λόγο μέσα από την πέτρα και το κονίαμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέτρητα μνημεία σώθηκαν μέχρι τις μέρες μας, κάποια άθικτα και άλλα ερειπωμένα, για να επιβεβαιώσουν, με την κλασσική τους αξιοπρέπεια, τη θέληση των κατασκευαστών τους να υπερισχύσουν της φθοράς και των καταστροφών που προκαλούν ο άνθρωπος και η φύση.»

Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, 19:00
Διάρκεια Έκθεσης : 14 Μαρτίου εως 27 Μαρτίου 2014

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο – στάση Μετρό : Κεραμεικός,
Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3452150

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00

Eίσοδος ελεύθερη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου