Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Ζωγράφου ( Φ.Ο.Ζ.) στο Vault Theatre Plus εως 27 Δεκεμβρίου 2013

Ομαδική έκθεση  φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Ζωγράφου στο Vault Theatre Plus εως 27 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή η έκθεση αποτελείται από πρόσφατες φωτογραφίες, οι περισσότερες τραβηγμένες τα δύο τελευταία χρόνια και επιχειρούν μία προσέγγιση σε δύο επίπεδα, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό. Ο κάθε φωτογράφος επιχειρεί μέσα από 4 φωτογραφίες να προβάλει το προσωπικό του ύφος και την αισθητική του, χωρίς να δεσμεύεται από ένα κυρίαρχο θέμα ή κάποια ομαδική αισθητική, τα οποία όμως εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο διαλόγου της ομάδας, επειδή ακριβώς προέρχονται από αυτόν.


 Φωτογραφική Ομάδα Ζωγράφου
Η Φωτογραφική Ομάδα Ζωγράφου ( Φ.Ο.Ζ.)  δημιουργήθηκε το 2000, από απόφοιτους του διετούς επιμορφωτικού σεμιναρίου φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου. Παρότι ως ομάδα υπήρχε από το 1995, με την περιγραφική ονομασία Club αποφοίτων, μέχρι το 1999 είχε πρακτικά ατονήσει και δεν γινόντουσαν πια συναντήσεις. Ο νέος πυρήνας από απόφοιτους των ετών 1998 και 1999, έδωσε εκτός από ένα νέο όνομα και μία νέα πνοή στην ομάδα. Το 2002 ο πυρήνας αυτός εκδίδει ένα μικρό συλλογικό τεύχος/λεύκωμα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Η ομάδα στο παρελθόν έχει διοργανώσει σημαντικά workshops, όπως αυτό με τον φωτογράφο LarryTowell (MagnumPhotos), την φωτογράφο και θεωρητικό MichaelaBrachtlova(FAMU) και τον εικαστικό και καθηγητή φωτογραφίας Κώστα Γουδή. Επίσης έχουν γίνει προβολές ταινιών με την παρουσία των σκηνοθετών και άλλων συντελεστών, όπως του Δήμου Αβδελιώδη, του Γιάννη Οικονομίδη και του Νίκου Γραμματικού. Τέλος έχουν γίνει κοινές συναντήσεις και παρουσιάσεις με άλλες ομάδες. Το 2006 η ομάδα συμμετέχει στην 2η Πανελλήνια συνάντηση  Φωτογραφικών ομάδων και Λεσχών, στο ΜουσείοΜπενάκη ,  όπου και αποσπά εγκωμιαστικές κριτικές. Για μερικά χρόνια η ομάδα ατονεί εκ νέου, αλλά το 2011 ένα νέο κύμα δραστήριων και δημιουργικών αποφοίτων, συνεχίζει την παράδοση της ομάδας.

Κάθε Παρασκευή βράδυ γίνονται παρουσιάσεις νέας φωτογραφικής δουλειάς των μελών, αφιερώματα σε μεγάλους, σημαντικούς και αγαπημένους φωτογράφους, καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών. Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η διαρκής επαφή με το έργο άλλων δημιουργών.

Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26, Βοτανικός, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης : 23 Νοεμβρίου 2013 εως  27 Δεκεμβρίου 2013
Καθημερινά 20:00 – 24:00
Τηλ επικοινωνίας : 213 0356472

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου