Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Andre Kertesz & Νέοι Ούγγροι Φωτογράφοι στο Long Room στο Πικέρμι από 22 Νοεμβρίου

Ένας από τους πιο σπουδαίους φωτογράφους στην ιστορία της τέχνης, ο Andre Kertesz πρόκειται να παρουσιαστεί στο μοναστηριακού τύπου Long Room Πικερμίου σε συνδυασμό με σύγχρονους ούγγρους φωτογράφους της νεώτερης γενιάς. Για πρώτη φορά θα εκτεθεί στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος της πρώιμης φωτογραφικής δουλειάς του (1910-1924), από τα χρόνια του στην Ουγγαρία, πριν αναχωρήσει για το Παρίσι όπου και αναγνωρίσθηκε γρήγορα, ως σημαντικός φωτογράφος, από την καλλιτεχνική αφρόκρεμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

 Η fotograficus, σε επιμέλεια Ιωάννας Βασδέκη & Jeff Vanderpool, έλαβε τα δικαιώματα από το André Kertész Photo Museum & Memorial House του Szigetbecse να εκθέσει στο Long Room, για δύο μήνες, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Kertesz ενώ, σε συνεργασία με την συντονίστρια της έκθεσης Szilvia Mucsy, θα προβάλλει δείγματα της σύγχρονης ουγγρικής φωτογραφίας από τη μεγάλη έκθεση “Random”. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στο δεύτερο σκέλος της έκθεσης “Young Kertesz & Young Hungarians” είναι οι παρακάτω:
Eszter Bíró, Attila Floszmann, Gábor de Fiala, Géza Attila Galyasi, Gábor Hermann, Bálint Hirling, Viola Kaulics, Bea Kolozsi, Szilvia Mucsy, Mariann Rapi, Balázs Sprenc, Péter Sárközi, Szami, Ági Vedres, Miroslav Zselinsky.

Εν ολίγοις, το χτες και το σήμερα της ουγγρικής φωτογραφίας συνομιλούν στον ιδιαίτερο, μοναδικό εκθεσιακό χώρο του Long Room.

Εγκαίνια Έκθεσης : Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, 19:30
Διάρκεια Έκθεσης : 22 Νοεμβρίου 2013 – 26 Ιανουαρίου 2014
Long Room
Γενική είσοδος: 3 ευρώ
Ώρες λειτουργίας: 11πμ-6 μμ, Σάββατο & Κυριακή (καθημερινά κλειστά)

*Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή για την περίοδο των εορτών. Θα ανοίξει πάλι στις 11 Ιανουαρίου 2014

Διεύθυνση: οδός Αδαμοπούλου (1χλμ από την λεωφόρο Μαραθώνος), Πικέρμι, 19ο χλμ. λεωφόρου Μαραθώνος (αριστερά προς Ντράφι). Στάσεις μετρό: Παλλήνη & Δουκίσης Πλακεντίας (σε συνδυασμό με λεωφορεία).

Τηλ επικοινωνίας : 6974162550
www.fotograficus.gr

 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου