Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Βόλτα στο Μοναστηράκι και στην έκθεση Bedrooms στο metamatic:taf το Δεκαπενταύγουστο



Φωτογραφία Πιστολά Λίζη
Κάνοντας μια βόλτα στην Αθήνα αυτές τις ημέρες διαπιστώνει κανείς ότι η πόλη είναι πιο ήρεμη από ποτέ. Ειδικά κατά την αργία του 15αύγουστου οι περισσότερες εκθέσεις δεν λειτουργούν.  Ένα από τα σημεία στο κέντρο της πόλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παραμένει σε λειτουργία την ημέρα αυτή και που φιλοξενεί δύο πολύ αξιόλογες εκθέσεις είναι το metamatic:taf στην οδό Νορμανού 5 στο Μοναστηράκι.

 Η έκθεση με τίτλο «Πολιτισμός (Γένη και Πτώσεις)» της ομάδας bijoux de kant λειτουργεί στον όροφο και δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό την ημέρα της αργίας.


Όσοι όμως επιλέξουν την αυλή του taf την Πέμπτη για καφεδάκι θα έχουν την δυνατότητα να δούν την έκθεση Bedrooms, μια εγκατάσταση των decaARCHITECTURE,  η οποία παρουσιάστηκε στη 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2012 και την οποία επιμελήθηκαν ο Πάνος Δραγώνας και η Άννα Σκιαδά.

Πρόκειται για μια συλλογή 24 Αθηναικών υπνοδωματίων, τα οποία επιμετρήθηκαν και φωτογραφήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2012. Η παρουσίαση της έκθεσης προσαρμόστηκε στις ανάγκες του χώρου. 24 μακέτες των υπνοδωματίων έχουν εγκατασταθεί στα δωμάτια του taf και συνοδεύονται από τις φωτογραφίες τους, του φωτογράφου Γιάννη Χατζηασλάνη, μια ταινία μικρού μήκους του κινηματογραφιστή Αναστάση Αγάθου καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που κατοικούσαν στους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου όταν ήταν εργατικές κατοικίες, τις οποίες συνέλεξε η αρχιτέκτονας Κατερίνα Χρυσανθοπούλου.

Είναι μια έκθεση που αξίζει να δει κανείς « μια εναλλακτική ανάγνωση της πόλης » στα δωμάτια γύρω από την αυλή του metamatic:taf. Α! και μην ξεχάσετε να δείτε από την κλειδαρότρυπα!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου