Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

60 Φωτογραφίες της Nelly's στο Long Room στο Πικέρμι εως 23 Ιουνίου 2013, μόνο Σάββατο & Κυριακή

To Long Room υποδέχεται την εαρινή σεζόν εγκαινιάζοντας την έκθεση της Ελληνίδας φωτογράφου Nelly's, γνωστή και ως Έλλη Σουγιουτζόγλου - Σεραϊδάρη. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση της fotograficus, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη νέα αυτή έκθεση, που διαρκεί από τις 26 Απριλίου έως τις 23 Ιουνίου 2013, παρουσιάζονται περίπου 60 φωτογραφίες της Nelly's, διαφορετικών διαστάσεων, όπου μπορεί κανείς να σχηματίσει μία ενδελεχή εικόνα για το έργο της.

Στην έκθεση συνυπάρχουν οι αέναες εικόνες των γυμνών χορευτριών πάνω στο αιώνιο μνημείο-σύμβολο της Αθήνας, τον Παρθενώνα, οι μυώδεις αθλητές που παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικά αγάλματα φωτογραφημένοι σε σημεία-κλειδιά του αρχαίου κόσμου, λεπτομέρειες προτομών αποτυπωμένες με την κλασική γερμανική φωτογραφική της παιδεία, αλλά και απλά καθημερινά στιγμιότυπα από την περιοχή της Πλάκας.

Η ίδια πίστευε πως "η Ελλάδα μας μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπο καλλιτέχνη" και είναι εμφανές ότι αυτό προσπαθούσε να πετύχει σε όλη της την ζωή.

photo: copyright: Nelly's/Φωτογραφικό αρχείο Μουσείου Μπενάκη
Επιμέλεια έκθεσης :Ιωάννα Βασδέκη , Jeff Vanderpool

Διάρκεια έκθεσης : 26 Απριλίου εως 23 Ιουνίου 2013

Long Room
οδός Αδαμοπούλου Πικέρμι
www.fotograficus.gr
Ωράριο λειτουργίας : Μόνο Σάββατο & Κυριακή 12-8μμ
Τηλ επικοινωνίας :697 4162550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου