Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τα νέα Σεμινάρια Φωτογραφίας από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας Ιούνιος 2013









Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος, διοργανώνει ένα νέο πρόγραμμα εντατικών σεμιναρίων και εργαστηρίων σχετικά με θέματα που άπτονται της φωτογραφικής δημιουργίας.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΚΦ απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διαφορετικού βαθμού εξοικείωσης με το φωτογραφικό μέσο και διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και καλλιτεχνικής έκφρασης.


Εισαγωγή στη Φωτογραφική Πράξη
Εισηγητής: Στέργιος Καράβατος
3, 5, 10, 12 Ιουνίου 2013
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του. 4 τετράωρες πολυθεματικές συναντήσεις, όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική άσκηση συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά.



Φωτογραφία: Σύγχρονη Θεωρία & Πρακτική
Εισηγητές: Δρ Θανάσης Μουτσόπουλος, Δρ Φώτης Καγγελάρης, Δρ Πηνελόπη Πετσίνη, Δρ Νίκος Παναγιωτόπουλος
3, 5, 10, 12 Ιουνίου 2013
Στόχος του σεμιναρίου είναι αφενός η διδασκαλία βασικών εννοιών και αφετέρου η εξοικείωση με τις νεότερες και σύγχρονες πρακτικές της φωτογραφικής τέχνης συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού πεδίου κριτικής και αισθητικής αναζήτησης.



Διαχείριση Χρώματος (Color Management)
Εισηγητής: Αντώνης Γράνης8 & 9 Ιουνίου 2013
Το εργαστήριο αυτό επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ψηφιακό χρώμα. Η διαχείριση χρώματος αποτελεί τη βασικότερη πτυχή της ψηφιακής εικόνας σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγής της και διασφαλίζει ένα πλαίσιο χρωματικής επικοινωνίας ανάμεσα σε μηχανές, λογισμικό και χρήστη, εξασφαλίζοντας έτσι την αναλλοίωτη μεταφορά της ψηφιακής πληροφορίας.


Προετοιμασία & Παρουσίαση Portfolio
Εισηγητής: Δρ Κωστής Αντωνιάδης
10 & 12 Ιουνίου 2013
Το εργαστήριο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό φωτογράφων να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να λάβουν κατευθυντήριες και εξατομικευμένες συμβουλές για τη διάρθρωση του φωτογραφικού τους έργου (editing) σε θεματικές ενότητες (portfolio) και την παρουσίασή του σε ψηφιακή ή αναλογική μορφή.

Με την ολοκλήρωση οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του Athens Photo Festival (www.photofestival.gr) ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (E: contact@hcp.gr, Τ: 210 9211750).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου