Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός Αναλογικής Φωτογραφίας PhotoRaid 2012 - 12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ 19& 20 Μαιου

Η ομάδα phasma2, σε συνεργασία με το Athens House of Photography, παρουσιάζει το μοναδικό διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας στην Αθήνα:

PhotoRaid - 12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ

Σαββατοκύριακο 19, 20 Μαΐου 2012

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός Photoraid, ο οποίος απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Το Σαββατοκύριακο, 19 και 20 Μαΐου, το Athens House of Photography φιλοξενεί τη γιορτή της φωτογραφίας στην Αθήνα.

Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι, πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Το φίλμ είναι 35 mm, έγχρωμο αρνητικό, δώδεκα στάσεων και μ’ αυτό, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα.

Το πρωί του Σάββάτου, οι διοργανωτές μοιράζουν τα φίλμ και ανακοινώνουν τα θέματα. Τότε οι φωτογράφοι ξεκινούν το φωτογραφικό σαφάρι. Αυτή η ιδιότυπη επιδρομή αναζήτησης της τέλειας εικόνας γίνεται από άλλους στο δρόμο και από άλλους σε στούντιο, με σκηνοθετική διάθεση.

Μοναδική δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα.

Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό, ενώ ο φωτογράφος ζει ένα ατελείωτο παιχνίδι σκέψεως, φαντασίας και εφαρμογής δεξιοτήτων.

Την Κυριακή, αναρτώνται οι φωτογραφίες σε κοινή θέα όπου γίνεται η ψηφοφορία. Το πάρτυ που έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, κορυφώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα δώρα και οι νικητές είναι πολλοί ενώ οι δύο καλύτεροι κερδίζουν από μία δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια φωτογραφίας του Athens House of Photography (αξίας €500).

Κόστος συμμετοχής: € 18
Η σελίδα του PhotoRaid  στο Facebook
Περισσότερα στο Photoraid.net

Athens House of Photography
Ελευσινίων & Κεραμέων Μεταξουργείο Αθήνα

PhotoRaid 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου