Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Photo Raid 2011 Διαγωνισμός Αναλογικής Φωτογραφίας από τη Διαδραση και το Athens House of Photography

Η Aστική μη Kερδοσκοπική Eταιρεία ΔΙΑΔΡΑΣΗ, σε συνεργασία με το Athens House of Photography, παρουσιάζει το PhotoRaid'11, τον μοναδικό διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας στην Αθήνα.
Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός PhotoRaid, ο οποίος απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου, το Athens House of Photography φιλοξενεί τη γιορτή της φωτογραφίας.

Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι, πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Το φίλμ είναι 35 mm, έγχρωμο, δώδεκα στάσεων και μ’ αυτό, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα.

Το πρωί του Σάββάτου, οι διοργανωτές μοιράζουν τα φίλμ και ανακοινώνουν τα θέματα. Τότε οι φωτογράφοι ξεχύνονται στην πόλη σε μια ιδιότυπη επιδρομή αναζήτησης της τέλειας εικόνας. Μοναδική τους δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα. Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό, ενώ ο φωτογράφος ζει ένα ατελείωτο παιχνίδι σκέψεως, φαντασίας και εφαρμογής δεξιοτήτων.

Την Κυριακή αναρτώνται οι φωτογραφίες σε κοινή θέα όπου και γίνεται η ψηφοφορία. Το πάρτυ που έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, κορυφώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι νικητές είναι πολλοί ενώ δύο εξ αυτών κερδίζουν από μία δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια φωτογραφίας του Athens House of Photography.

Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival, θα εκτεθούν οι φωτογραφίες του διαγωνισμού.
Παρόμοιοι διαγωνισμοί αναλογικής φωτογραφίας γίνονται στην Αγγλία και τη Γερμανία ενώ στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα, γίνεται και στη Θεσσαλονίκη.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου