Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο " Μια μέρα τον Αύγουστο" από την ομάδα phasma2 εως 31 Μαιου 2012 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Η  φωτογραφική ομάδα  phasma2 επιλέγει σαν βασικό θέμα το μήνα Αύγουστο όχι τυχαία. Πρόκειται για το μήνα συνυφασμένο με τις διακοπές, τη χαλάρωση και ίσως την παύση πάσης φύσεως πιθανοτήτων που μπορεί να επιφυλάσσει. Είναι ένας αλλιώτικος μήνας για τους Έλληνες, που όλες του οι επιθυμίες συγκεντρώνονται στην απόλαυση και την ανεμελιά που υπόσχεται και συχνά προσφέρει απλόχερα ο Αύγουστος. Οι φωτογράφοι λοιπόν επιλέγουν αυτόν τον ιδιαίτερο μήνα, για να δώσει ο καθένας τους τη δική του «λήψη» και αντίληψη. Μια μέρα και μια νύχτα επέλεξε ο κάθε φωτογράφος για να μεταφέρουν μέσα από το φακό τους το προσωπικό τους ύφος και την άποψή τους. Κάθε ένας τους διηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου 24ώρου του Αυγούστου με μια σειρά από 5 φωτογραφίες.

Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Μαραγκού.


Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης αυτής έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2011 στο TAF  (the Art Foundation, Νορμανού 5 - Μοναστηράκι) με μεγάλη απήχηση από το αθηναϊκό κοινό. Άλλωστε πρόκειται για 14 καταξιωμένους στο σύγχρονο χώρο της φωτογραφίας καλλιτέχνες, που παρακολουθούν και αποτυπώνουν με το δικό τους τρόπο το περιβάλλον, την πραγματικότητα. Οι phasma2 δημιουργήθηκαν μέσα από τις ανάγκες που προκύπτουν από τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις, αλλά και από την πορεία της σύγχρονης φωτογραφίας στην χώρα μας. Σκοπός της ομάδας είναι, αφενός η προβολή του έργου των δημιουργών που την απαρτίζουν και αφετέρου η παραγωγή εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης υποδέχεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να γνωρίσει στο φιλόμουσο κοινό του τη φωτογραφική ομάδα phasma2 και να αναδείξει την εναλλακτική σκοπιά που μπορεί να έχει μια μέρα ή μια νύχτα τον Αύγουστο.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Milos Bicanski, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιώργος Δέτσης, Μιχάλης Καραγιάννης, Στέλιος Ματσάγγος, Vishy Moghan, Γιώργος Νικολαΐδης, Καμίλο Νόλλας, Αλέξανδρος Σταματίου, Ιάκωβος Χατζησταύρου.
Διάρκεια έκθεσης εως 31 Μαιου 2012

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Χειμάρας 5 - Ρέθυμνο
Ωράριο λειτουργίας Καθημερινά: 09:00 - 14:00Τετάρτη & Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 19:00-21:00
Σαββατοκύριακο: 10:00 - 15:00
Δευτέρα: Κλειστά
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου