Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

"Εμπόριον, πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο"Εκθεση Φωτογραφίας και Κειμένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών από 27 Απριλίου 2012

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα φιλοξενήσει την έκθεση «Εμπόριον, πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού
στην Ιβηρική Χερσόνησο» από την Παρασκευή 27 Απριλίου εως 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Μια έκθεση για την παρουσία των αρχαίων Ελλήνων στην Ιβηρική Χερσόνησο και τις εμπορικές καθώς και πολιτιστικές σχέσεις τους με την αυτόχθονα κοινωνία.

Μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, η έκθεση μας φέρνει κοντά στην ιστορία και την από αρχαιολογικής πλευράς κατάσταση της αρχαίας ελληνικής πόλης του Εμπορίου (Εμπούριες, Λ’ Εσκάλα) και την μετέπειτα εξέλιξή της στη ρωμαϊκή εποχή.
 Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η έκθεση φιλοδοξεί να κάνει γνωστά στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιβηρικής Χερσονήσου και καθοριστικής σημασίας για να κατανοήσουμε τα σημάδια που άφησε ο ελληνικός πνευματικός πολιτισμός στο δυτικό άκρος της Μεσογείου.


 Σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλωνίας-Εμπόριον, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, την Ι΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ορφεύς
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
Δελφούς
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου