Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση Φωτογραφίας του Σταύρου Μακρή με τίτλο "Stumbling amongst the Immensities"

Η Art Zone 42 παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Μακρή με τίτλο "Stumbling amongst the Immensities"από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Ο φωτογραφικός φακός του Σταύρου Μακρή αποτυπώνει στιγμιότυπα απεραντοσύνης και μεγαλειώδεις σταθμούς που συνάντησε κατά τη διάρκεια της περιήγησής του ανά την υφήλιο, όπου η παρουσία του ανθρώπου είναι αισθητή μέσα από τον τρόπο που έχει διαμορφώσει το φυσικό περιβάλλον, στα μέτρα των αναγκών του.

 “Ο Σταύρος Μακρής επέλεξε να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τη μηχανή του,  βιώνοντας την αγωνία της περιπέτειας. Από το Βόρειο Βιετνάμ ως το Σαν Φρανζίσκο, την Κινεζική Θάλασσα ή τα σύνορα Ταϋλάνδης – Βιρμανίας, ο Μακρής δεν κάνει ταξιδιωτική φωτογραφία ή ντοκουμέντο.

Η φωτογραφία του ξεπερνά το γεγονός, που ήδη αφορά το παρελθόν. Βλέποντας πίσω και πέρα από τις εικόνες του ακούγονται λέξεις, ομιλίες, συζητήσεις, φωνές και ήχοι. Είναι παρών ο άνθρωπος μέσα από την απουσία του. Στις φυτείες ρυζιού στα σύνορα Κίνας - Βιετνάμ ή τσαγιού στη Μαλαισία, ο Μακρής αφουγκράζεται τις αγωνίες και την προσπάθεια των ανθρώπων να προσαρμόσουν την φύση στα μέτρα των δικών τους αναγκών.

Ο Σταύρος Μακρής κατορθώνει να μετατρέπει την οπτική απόλαυση σε απτική αίσθηση. Αποτέλεσμα όχι μόνο της τεχνικής αλλά και του πάθους του.”                                         
                                                                                                                               
Χρήστος Γαρουφαλής
 Εικαστικός

Διάρκεια έκθεσης :Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια έκθεσης : Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Art Zone 42,
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210 7259549
Ώρες λειτουργίας :Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00 -15:00 και 17:30 – 21:00. Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου