Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου Φωτογραφική Παρουσίαση & Διάλεξη του Χάρη Κακαρούχα με τίτλο "Αφυπνίζοντας το Βλέμμα" στο Athens House of Photography

Το “Athens House of Photography” έχει την τιμή να φιλοξενεί την φωτογραφική παρουσίαση & διάλεξη του Χάρη Κακαρούχα, με θέμα την δουλειά του αλλά και τα σεμινάρια τα οποία διοργανώνει, στις 18 Φεβρουρίου 2012, ώρα 19:00.

Ο Χάρης Κακαρούχας είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας. Έχει σπουδάσει Θεωρία χρώματος και οπτική αντίληψη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (M.Sc.), και έχει λάβει Διδακτορικό στη φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο του Derby (ο τίτλος της πτυχιακής του ήταν (’Προσωπογραφία- Εικονίζοντας τον Εαυτό’). Επίσης έχει σπουδάσει art therapy στο Voicing Institute,& Puna multiversity, καθώς και άλλες τεχνικές σύγχρονης σωματικής ψυχοθεραπείας.

Εχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης έχουν γίνει αφιερώματα στο έργο του από Ελληνικά και ξένα έντυπα. Το 1997 εκδόθηκε το λεύκωμα του ‘Στα μονοπάτια του χρόνου’ από τις εκδόσεις ‘Φωτοχώρος’ και το 2003 κέρδισε το βραβείο Leica European Publishers Award for Photography για το λεύκωμα «Μετέωρος Χρόνος, Κούβα», το οποίο εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Apeiron Photos και σε άλλες 5 Ευρωπαικές χώρες. Το λεύκωμα αυτό κέρδισε το βραβείο ‘Milos’ Prize το 2004.

Στην ομιλία του θα αναφερθεί στον τρόπο που ανακάλυψε το προσωπικό ύφος, που διαμορφώνει το έργο του , καθώς και τα σημεία που εστιάζεται το σεμινάριο «Αφυπνίζοντας το Βλέμμα». Θα υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφής στο σεμινάριο αυτό, το οποίο θα διαρκέσει από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο. Ακόμη θα δίνει δωρεάν portfolio review για όσους ενδιαφέρονται, μέχρι την έναρξη του σεμιναρίου.
 Το εισιτήριο έχει 5 ευρώ. Η είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν για φοιτητές και μέλη του AHOP. Στο τέλος της ομιλίας θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

Πριν και μετά την ομιλία θα λειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος και το βιβλιοπωλείο με φωτογραφικά λευκώματα, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του λευκώματος «Μετέωρος χρόνος, Κούβα».

Τηλ επικοινωνίας :210-5228696
The Athens House of Photography :info@phototheatron.com
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 2012

Κεραμέων & Ελευσινίων, Μεταξουργείο
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου