Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας της Κατερίνας Μουρατίδη με τίτλο " Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις; "στο Goethe-Institut

Eπί τρία χρόνια η φωτογράφος Κατερίνα Μουρατίδη κατέγραφε με το φακό της πορτρέτα ανθρώπων από 43 χώρες, ανθρώπων που ανήκουν στους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης:
αγρότισσες και εργάτες, φοιτήτριες, εκτροφείς ταράνδων, ιθαγενείς της αμερικανικής ηπείρου, επιστήμονες, χριστιανούς, άθεους, πολίτες και επαναστάτες. Σε όλους, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλές διεθνούς φήμης προσωπικότητες –όπως η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης Rigoberta Menchú και o Joseph Stiglitz που τιμήθηκε με το Νομπέλ Οικονομικών Επιστημών–, έθετε την ερώτηση: «Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;»
Οι συνεντευξιαζόμενοι παρουσίασαν ο καθένας τη δική του ιστορία και τα εντελώς προσωπικά κίνητρα της δραστηριοποίησής του. Οι απαντήσεις που έλαβε η Μουρατίδη στην ερώτησή της είναι ασυνήθιστες και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Εντυπωσιακές, απλές, μαχητικές, τρυφερές, νοσταλγικές, γεμάτες ιδανικά και ελπίδα, άλλες συγκινούν, άλλες προειδοποιούν κι άλλες ταράζουν τα νερά.
Τις διακρίνει ένα μόνο κοινό γνώρισμα: η βεβαιότητα ότι για την επιβίωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας είναι απολύτως απαραίτητη μια αλλαγή των συνειδήσεων – μια στροφή προς ένα άλλο είδος παγκοσμιοποίησης, από την οποία θα ωφελούνται όλοι οι άνθρωποι αλλά και το περιβάλλον
Σε συνεργασία με την Gesellschaft für Humanistische Fotografie (Εταιρεία Ουμανιστικής Φωτογραφίας) - το Athens Photo Festival «Reality Check» του Ελληνικού Κέντρου Κέντρου Φωτογραφίας
Διάρκεια έκθεσης : 15 Νοεμβρίου 2011 εως  21 Δεκεμβρίου 2011
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00–19:00
Σάββατο 9:00–13:00
Goethe Institut
Ομήρου 14-16, Αθήνα
Τηλ επικοινωνίας : 210 3661043

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου