Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση Φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο "The corporate series" στα πλαίσια του Athens Photo Festival

Νέα Υόρκη - Manhattan: O φωτογράφος, περιφέρεται, φωτογραφίζοντας την νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για την νύχτα, καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι, ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, η ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση, με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα, ενός νυχτερινού περιπατητή.

Είναι η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, που για πολλά χρόνια ασχολείται με την μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από τον φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα και style director του περιοδικού “Life & Style”, μεταξύ πολλών άλλων. Τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Επιμέλεια έκθεσης : Δημήτρης Ξανθούλης
Διάρκεια έκθεσης : 12-10-2011 εως 10-11-2011
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Τηλ Επικοινωνίας : 210 3418579
Πειραιώς 206 Ταύρος Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου