Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Masterclass από τον Victor Koen στις 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2011 στα πλαίσια του Athens Photo Festival

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει τριήμερο masterclass με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Viktor Koen για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2011, 12.00-17.00.

VIKTOR KOEN
Ο Viktor Koen, ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στα όρια μεταξύ φωτογραφίας και εικονογράφησης. Διδάσκει στη σχολή Parsons School of Design και είναι καθηγητής μεταπτυχιακού στο School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη, δημιουργεί εξώφυλλα και εικόνες για μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως Time, Newsweek, NYTimes, Penguin, Random House κ.ά. Όπως γράφει ο Steve Heller, art director του New York Times Book Review, «ο Viktor Koen έγινε σταδιακά ο πλέον περιζήτητος εννοιακός εικονογράφος που εργάζεται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μένα πάντως είναι απολύτως απαραίτητος…»
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εντατική πρακτική που απευθύνεται σε φωτογράφους, φωτο-εικονογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την ψηφιακή φωτογραφία και κυρίως τη μίξη φωτογραφικού υλικού για τη δημιουργία οπτικών συνθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα καλύπτει ένα εύρος θεµάτων όπως:
· Αξιολόγηση εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
· Δημιουργία μιας σειράς εικόνων που αποτελούν άμεσα σχόλια ή αποκρίσεις στο θέµα του εργαστηρίου.
· Κριτική προσέγγιση και ανάλυση φωτογραφιών.
· Επαγγελματικές πρακτικές για την ανάδειξη του έργου.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση-ξενάγηση στην έκθεση του Viktor Koen που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011 στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Το masterclass θα διεξαχθεί στα ελληνικά.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΠΡΙΝ/ΜΕΤΑ
Η θεματική του masterclass επικεντρώνεται στο πλέγμα των σχέσεων του πριν και του μετά με την ευρύτερη έννοια. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διερευνήσουν τη μετάβαση και την εξέλιξη που επέρχεται από μια κατάσταση σε μια άλλη μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Ο χρόνος γίνεται αντιληπτός ως ακριβές σημάδι που αντανακλά τα αποτυπώματα μιας δεδομένης στιγμής ή μιας εποχής, μπορεί όμως ακόμα να πρόκειται για ένα χρόνο αβέβαιο και αφηρημένο με τη διαμεσολάβηση της υποκειμενικότητας. Το θέμα αυτό ως ευρεία ενότητα μπορεί να περιλαμβάνει πρόσωπα, αντικείμενα, χώρους. Λειτουργεί ως αφετηρία για μία ιδέα και αφήνει ελεύθερη την έκφραση των συμμετεχόντων να το ερμηνεύσουν, εξελίξουν, τροποποιήσουν με άξονα τo προσωπικό τους ύφος.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Kάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής  και να τη στείλει συνοδευόμενη από ένα portfolio περίπου δέκα εικόνων. Η αποστολή του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω e-mail στο contact@hcp.gr.
Οι εικόνες θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες τεχνικές προδιαγραφές:
· Tύπος αρχείων: jpg
· Διαστάσεις: 1200 pixels η μεγάλη πλευρά
· Όνομα αρχείων: Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το επώνυμο του αιτούντα με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από τον αύξοντα αριθμό της εικόνας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: antoniou_01.jpg, antoniou_02.jpg κ.ο.κ.
Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα ειδοποιoύνται άμεσα για την τελική έκβαση της συμμετοχής τους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραδώσουν το portfolio που έχουν υποβάλει σε τυπωμένη μορφή, στις διαστάσεις που επιθυμούν. Επιπρόσθετα, παροτρύνονται να δημιουργήσουν ένα προκαταρκτικό υλικό πριν την έναρξη του προγράμματος καθώς και να αναζητήσουν δημιουργικές λύσεις και ιδέες που εστιάζουν στην προβληματική του εργαστηρίου. Για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων θα υπάρξει ενημέρωση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οριστεί στα 240 ευρώ.
Η επικύρωση της εγγραφής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 80 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης εντός πέντε ημερών από την επιβεβαίωση αποδοχής της συμμετοχής, και η αποπληρωμή τoυ υπόλοιπου ποσού (160 ευρώ) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη του masterclass.
Ειδική έκπτωση (10%) προσφέρεται σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Φίλοι του ΕΚΦ».
Το κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή στο masterclass, καφέ-snack, ένα αντίτυπο του γενικού καταλόγου του Athens Photo Festival 2011 και δωρεάν κάρτα εισόδου στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ το οποίο θα στεγαστεί στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Για τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαμονή σε ξενοδοχείο εντός του κέντρου της Αθήνας και σε ειδικές τιμές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το masterclass, παρακαλούμε επικοινωνήστε με e-mail στο contact[at]hcp.gr και στο τηλέφωνο 210 9211750.

Eπικοινωνία : contact@hcp.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου